понеділок, 06 липня 2009 08:18

Роже Федерер виграв Вімблдон

Роже Федерер виграв Вімблдон

Швейцарець Роже Федерер став переможцем Вімблдону, вигравши 5 липня фінальний матч у американця Енді Роддіка. Гра, що продовжувалася більше чотирьох годин, завершилося перемогою Федерера з рахунком 5:7, 7:6 (8:6), 7:6 (7:5), 3:6, 16:14. Швейцарець виграв Вімблдон в шостий раз в кар"єрі і здобув 15-у перемогу на турнірах серії "Великого шолома".

До 30-го гейму п"ятого сету Федереру не вдалося жодного разу взяти подачу Роддіка. Американець зробив по одному брейку в першому і четвертому сетах, але другу і третю партії програв на тай-брейках.

Федерер виграв Вімблдон в шостий раз в кар"єрі. Раніше він перемагав на турнірі у Великій Британії з 2003 по 2007 рік, а минулого року програв фінал іспанцеві Рафаелю Надалю. Роддік програв третій фінал Вімблдону в кар"єрі. У 2004 і 2005 року він також поступився Федереру.

Перемога на Вімблдоні-2009 стала для швейцарця 15-ою на турнірах "Великого шолома". Тепер він є найкращим тенісистом в історії за цим показником. До 5 липня він ділив це досягнення з американцем Пітом Сампрасом, який був присутній на матчі Федерер - Роддік.

Крім того, після перемоги на Вімблдоні Федерер повернув собі звання першої ракетки світу. Новий рейтинг Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР) буде опублікований 6 липня, і швейцарець випередить у ньому іспанця Рафаеля Надаля.

Wimbledon

Лондон, Велика Британія

Турнір "Великого шолома"

22 червня - 6 липня 2009

Відкриті корти, трава

Призовий фонд - 12 550 000 фунтів

Одиночний розряд

Фінал

Роджер Федерер (Швейцарія, 2) - Енді Роддік (США, 6) - 5:7, 7:6, 7:6, 3:6, 16:14.

За матеріалами Лента, Sports.ru.
Зараз ви читаєте новину «Роже Федерер виграв Вімблдон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути