пʼятниця, 05 липня 2019 09:01

Росіяни поскаржилися на українського футболіста до УЄФА та ФІФА за пост про "москальські пики"

Росіяни поскаржилися на українського футболіста до УЄФА та ФІФА за пост про "москальські пики"
Юрій Габовда уникне покарання від міжнародних футбольних органів

Росіян доволі сильно допекла ситуація з українським півзахисником Юрієм Габовдою. Тож там вирішили навіть поскаржитися до УЄФА та ФІФА на нього.

Нагадаємо, в Instagram українського півзахисника угорського клубу "Халадаш" Юрія Габовди був опублікований допис: "Завтра граємо проти "Краснодара". Як мінімум одна москальська пика ляже. Червона картка коф. 1.01. Слава Україні!". Його команда мала грати проти російського "Краснодару-2" у п'ятницю, 5 липня.

Через цей повідомлення у російських ЗМІ піднявся скандал. А у коментарях під фотографіями Габовди та йому у повідомлення почали приходити погрози. Але не тільки самому гравцю, але і його родині. Сам футболіст заявив, що його сторінку зламали, і він цього не робив.

Та на цьому росіяни не зупинилися. Вони вирішили поскаржитися до УЄФА та ФІФА. Але отримали коротку відповідь – нічого не буде. Суть у тому, що цей товариський матч мав відбутися між командами. А оскільки він не відбувається під егідою УЄФА чи ФІФА, то вони не можуть жодним чином впливати на гравців. Максимум - що гравця можуть покарати у клубі. Поки ж там заявили, що Габовда не зіграє проти "Краснодару".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" відмовилося продавати свого захисника в "Зеніт"

Юрій Габовда - вихованець львівського футболу. Грав за "Карпати", "Кривбас", " Таврію", білоруські клуби. З 2017-го виступає в Угорщині.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни поскаржилися на українського футболіста до УЄФА та ФІФА за пост про "москальські пики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути