субота, 02 лютого 2013 16:33

"Росіяни можуть зайняти місце когось з українців" - Цербе-Несіна

"Росіяни можуть зайняти місце когось з українців" - Цербе-Несіна
Валентина Цербе-Несіна ФОТО: biathlon.com.ua

Відома українська біатлоністка, бронзова призерка Олімпіади-1994 у спринті Валентина Цербе-Несіна прокоментувала залучення до збірної України росіян Марії Панфілової та Дмитра Русинова.

"Міграція спортсменів — це реально і доступно, - каже Валентина Адамівна Gazeta.ua - У наш час це не є якоюсь новинкою. Боротьба за виживання була завжди. Якщо подивитися на історію українського біатлону, особливо на 1991 рік, то за Україну виступало чимало біатлоністок з інших країн - Олена Петрова, Ірина Меркушина, Надія Бєлова та Марина Сколота.

У цей час проходив відбір на Олімпіаду-1994 у норвезькому Ліллехаммері. Основу збірної України тоді складали саме росіянки, які добре себе зарекомендували. Плюс я та Олена Зубрилова. Якби тоді Роман Бондарук не взяв у збірну цих дівчат, я не знаю чи були б Цербе, Зубрилова, Хвостенко, сестри Семеренки, Підгрушна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська біатлоністка хоче виступати за збірну України

Ще варто згадати уродженку Росії Лілію Вайгіну-Єфремову, яка принесла Україні бронзу Олімпійських ігор у Турині.

Хоча, медаль має дві сторони. Росіяни можуть зайняти місце когось з українців. Тоді буде шкода, якщо свої не потраплять у збірну. От сьогодні Яна Бондар стала третьою у спринті на етапі Кубка IBU. Вона ще раз довела, що має право на основну збірну. Колишня росіянка Наталія Бурдига на цій гонці стала 25-ю. Їй не пощастило - потрапила у сильний порив вітру під час стрільби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один російський біатлоніст буде виступати за збірну України

Мені, як вболівальниці, хочеться, щоб прапор України якомога частіше піднімався на різних змагання і якомога частіше звучав наш гімн.

Щодо, Панфілової та Русинова, то я з цими біатлоністами не знайома. Не можу про них сказати нічого конкретного. Знаю лише те, що прочитала в інтернеті.

Ми чекаємо, що сестри Семеренки та Підгрушна вдало виступлять на Олімпіаді в Сочі. Тоді, можливо, вони підуть у декретну відпустку. Якщо так трапиться, то у збірної України буде гарний резерв готовий безболісно замінити лідерів."

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни можуть зайняти місце когось з українців" - Цербе-Несіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути