Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 08:34

Росія вийшла у чвертьфінал Євро-2008 (ФОТО)
10

Збірна Іспанії забезпечила собі вихід у чвертьфінал ще після перемоги над шведами. Доля другої путівки визначалася вчора у матчі Росія - Швеція. Якщо підопічних Ларса Лагербека влаштовувала і нічия, то команді Гуса Хіддінка потрібна була лише перемога.

Росіяни з перших хвилин зустрічі пішли в атаку. На 24-й хвилині їх старання увінчалися голом Романа Павлюченка. А вже на 5-й хвилині другого тайму Андрій Аршавін, який пропускав перші матчі через дискваліфікацію, забив ще один м"яч у ворота Ісакссона і встановив остаточний рахунок гри. Після цього росіяни на деякий час віддали ініціативу шведам, але гольові моменти виникали в основному якраз біля воріт скандинавів.

Рахунок міг бути значно більшим. Ісакссона кілька разів рятували то штанга, то перекладина. Хоча шведи теж мали кілька нагод забити. Хенрік Ларссон влучив у перекладину, Акінфєєв врятував команду після удару Фредріка Юнберга, а трохи згодом виграв ближній бій у Нільссона. Ібрагімовіч, який все ж вийшов на поле зі стартових хвилин, не зважаючи на побоювання Лагербека, пробивав головою, але прямо у воротаря. Мав нагоду відзначитися і Келлстрем, який пробивав з 20 метрів, проте неточно.

В іншому матчі іспанці перемогли діючих чемпіонів Європи греків (2:1) і набрали дев"ять з дев"яти можливих очок. Рахунок за три хвилини до закінчення основного часу у першому таймі відкрили греки. Голом відзначився Харістеас. Проте іспанці відповіли на це двома влучними ударами. На 61-й хвилині забив де ла Ред, а на 88-й - Гуіса. Греки, таким чином, не набрали жодного очка і посіли останнє місце у групі D.

У чвертьфіналі Росія зіграє з Голландією, а Іспанія - з Італією.

Фото:  uefa.com
Зараз ви читаєте новину «Росія вийшла у чвертьфінал Євро-2008 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути