Ексклюзиви
вівторок, 04 березня 2008 17:24

Росія претендує на проведення чоловічого ЧС-2014 з баскетболу

Російська федерація баскетболу (РФБ) подала офіційну заявку на проведення в країні фінального турніру XVII чемпіонату світу з баскетболу серед чоловічих команд, який відбудеться в 2014 році.

- Пропозицію провести чемпіонат світу ми отримали вже достатньо давно, - заявив віце-президент РФБ Андрій Широков. - В Росії вже багато років не проводилися чоловічі чемпіонати світу по літнім видам спорту. І якщо заявка РФБ буде задоволена, це стане великою честю для нашої країни.

Офіційний прийом заявок на проведення ЧС стартував 10 січня 2007 року після зборів Центральної ради ФІБА, яке пройшло 8-9 грудня в американському Чікаго. Заявки країн-кандидатів приймаються до 30 квітня 2008 року. На 26-27 червня в Женеві намічена зустріч претендентів.

У період з грудня 2008 року по березень 2009 Оцінна комісія ФІБА розгляне заявки і відвідає всі країни-учасниці конкурсу на проведення ЧС, щоб оцінити ситуацію на місці. Після закінчення дослідження комісія направить рапорт з доповіддю про всіх конкурентів в Раду ФІБА. Країну-організатора баскетбольного чемпіонату світу-2014 ФІБА оголосить в квітні 2009 року.

Чемпіонати світу з баскетболу, як і футбольні, проходять раз на чотири роки. Найближчий відбудеться в 2010 році в Туреччині. Москва може прийняти ЧС-2014 (рік зимової Олімпіади в Сочі) або ЧС-2018. До цих пір в Росії ще жодного разу не проводилася чоловіча першість планети з баскетболу.

"Газета.ру"

Зараз ви читаєте новину «Росія претендує на проведення чоловічого ЧС-2014 з баскетболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути