неділя, 15 червня 2008 09:48

Росія перемогла чемпіонів Європи з футболу

Росія перемогла чемпіонів Європи з футболу
Збірна Росії з футболу здобула перемогу над діючим чемпіоном Європи Грецією (1:0) в матчі Євро-2008. Єдиний гол на 33-ій хвилині забив Костянтин Зирянов. Росіяни набрали три очки і наздогнали в турнірній таблиці групи D Швецію. Греки втратили всі шанси вийти в 1/4 фіналу.

У першому таймі гра проходила за перевагою збірної Росії, і Роман Павлюченко міг відкрити рахунок вже на 14-ій хвилині. Нападаючий бив в правий верхній кут воріт Антоніоса Нікополідіса, але голкіпер перевів м"яч на кутовий.

Результативна атака росіян (33-а хвилина) почалася з навісу Дініяра Білялетдінова з лівого флангу. Подача вийшла дуже сильною, і Нікополідіс спробував забрати м"яч, але в боротьбу з ним вступив Сергій Сємак. Капітан збірної Росії зумів зробити передачу від лицьової лінії (правіше за ворота) ударом через себе, і Костянтин Зирянов зблизька вразив ворота суперника.

Греки створювали напруженість біля воріт Ігоря Акінфєєва за рахунок навісів із стандартних положень, але захисники і голкіпер збірної Росії справилися зі всіма атаками суперника. У другому таймі команда Греції оволоділа територіальною перевагою, проте контратаки росіян були небезпечніші за наступальні дії греків.

Раніше 14 червня в групі D іспанці перемогли шведів (2:1), набрали шість очок і вийшли на перше місце в турнірній таблиці. Перемога Росії над Грецією означає, що Іспанія вийшла в 1/4 фіналу з першого місця в групі, а греки втратили всі шанси на потрапляння в плей-офф.

Володар другої путівки в 1/4 фіналу визначиться за підсумками матчу Росія - Швеція (18 червня). Після двох турів у обох збірних по три очки. Росіян влаштує тільки перемога, оскільки у разі нічиєї вони поступляться скандинавській команді за різницею м"ячів (в даний час - 2:4 проти 3:2).

Зараз ви читаєте новину «Росія перемогла чемпіонів Європи з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути