Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2008 13:41

Російським фанам заборонять запалювати файєри на стадіонах

У МВС Росії розробили законопроект, який забороняє уболівальникам використовувати піротехніку на стадіонах під час спортивних змагань. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на виконуючого обов"язки начальника Департаменту охорони громадського порядку (ДОГП) МВС Росії, генерал-лейтенанта міліції Михайла Артамошкіна.

За словами Артамошкіна, забезпечувати порядок на стадіонах міліціонерам могли б допомогти футболісти та інші спортсмени. Генерал закликав Андрія Аршавіна, Юрія Жиркова, Єгора Тітова та інших "улюбленців публіки" виступати перед кожним матчем перед фанатами з проханням дотримуватися порядку.

Стурбованість кількістю фактів використання на стадіонах піротехніки висловив також міністр внутрішніх справ Росії Рашид Нургалієв. Нургалієв заявив про створення спеціальних підрозділів міліції, які займуться забезпеченням безпеки під час спортивних змагань у великих містах. За словами Нургалієва, співробітники таких підрозділів повинні будуть знати "специфіку фан-клубів". Міністр розповів, що по хуліганських діях фанатів в 2008 році було відкрито дві кримінальні справи.

Міністр спорту Віталій Мутко заявив, що його відомство готове подати фінансову підтримку спецпідрозділам міліції, які забезпечать безпеку на стадіонах. Мутко відзначив, що правила поведінки уболівальників під час змагань необхідно уніфікувати.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Російським фанам заборонять запалювати файєри на стадіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути