Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2008 09:56

Російський мільярдер збільшив свою частку акцій в "Арсеналі"

Компанія Red and White Holdings Limited, співвласником якої є російський мільярдер Алішер Усманов, збільшила свою частку акцій у футбольному клубі "Арсенал" (Лондон). За повідомленням Лондонської фондової біржі, загальна частка акцій клубу, викуплених компанією Усманова і його партнера Фархажа Моширі, перевищила 24 відсотки.

Пакет акцій Red and White Holdings Limited поки другий за величиною після пакету директора "Арсеналу" Деніела Фізмана, у якого 24,11 відсотка акцій. Таким чином, компанії Усманова і Моширі не вистачає лише шести відсотків, щоб, за правилами Лондонської фондової біржі, почати процедуру викупу контрольного пакету.

Нагадаємо, що Red and White Holdings Limited була утворена в серпні 2007 року, а очолив її Девід Дейн, колишній керівник "Арсеналу". Він продав компанії приналежні йому 14,5 відсотків акцій клубу за 150 мільйонів доларів, а в жовтні ця частка була збільшена до 23 відсотків.

Після цього члени ради директорів "Арсеналу" уклали спеціальну угоду, яка повинна перешкоджати купівлі Усмановим і його діловим партнером великих пакетів акцій, що дозволяють їм у результаті стати власниками клубу. Строк дії цієї угоди закінчується в квітні цього року, і поки рада директорів лондонського клубу не продовжила його. 

Lenta.Ru

Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер збільшив свою частку акцій в "Арсеналі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути