субота, 24 грудня 2011 11:59

Російський мільярдер придбав "Монако"

Російський мільярдер придбав "Монако"

Компанія Monaco Sport Invest, яку контролює російський підприємець Дмитро Риболовлєв, придбала 66,67% акцій футбольного клубу "Монако". Про це повідомляє Agence France-Presse.

Відповідно до досягнутих домовленостей, MSI зобов'язується інвестувати в клуб не менше 100 мільйонів євро протягом найближчих чотирьох років. Відзначається, що ця сума може бути збільшена в разі потреби.

Повідомляється також, що Риболовлєв очолить раду директорів клубу. Крім нього туди увійдуть ще п'ять представників MSI, а також три людини з компанії, пов'язаної з урядом князівства Монако, яка контролює залишилися 33,3 відсотка акцій клубу.

Футбольний клуб "Монако", за традицією грає у французьких футбольних лігах, є семиразовим чемпіоном Франції та п'ятикратним володарем кубка цієї країни. У сезоні 2011/2012 клуб виступає у другому за значущістю дивізіоні французького чемпіонату і на даний момент займає останнє місце в турнірній таблиці.

Дмитро Риболовлєв є одним з найбагатших людей Росії. З 1996 року Риболовлєв володів контрольним пакетом акцій "Уралкалія", проте в 2010 році продав цей актив. У 2011 році журнал Forbes оцінив статок підприємця у 9,5 мільярда доларів і поставив його на 96 місце в списку найбагатших людей світу.

Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер придбав "Монако"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути