понеділок, 20 грудня 2010 15:57

Російській біатлоністці дозволили виступати за Україну

Російській біатлоністці дозволили виступати за Україну

Правління Союзу біатлоністів Росії (СБР) дозволило Наталі Бурдизі виступати за збірну України. Бурдига зможе брати участь в індивідуальних змаганнях, а за естафетні команди України Наталя отримає право виступати тільки з 14 березня 2012 року. Про це повідомляє офіційний сайт СБР.

За те, щоб надати Бурдизі право виступати за Україну, проголосували чотири члени правління (олімпійські чемпіони Світлана Ішмуратова і Дмитро Васильєв, а також Олександр Перелигін і Дмитро Алексашин). Президент СБР Михайло Прохоров, виконавчий директор Союзу біатлоністів Сергій Кущенко і губернатор Тюменської області Володимир Якушев проголосували "проти".

Остаточне рішення з приводу переходу Бурдиги в українську команду прийме виконком Міжнародного союзу біатлоністів (IBU). За правилами цієї організації, перейти в іншу збірну спортсмен може, якщо він два роки не виступав за свою колишню команду, однак термін може бути скорочений, якщо біатлоніст отримає дозвіл від своєї національної федерації.

Лист 27-річної Бурдиги Прохорову з проханням дозволити їй виступати за Україну було опубліковано на сайті СБР 10 грудня. Спортсменка, яка навесні 2010 року переїхала жити в Україну, в своєму зверненні вказала, що в збірній Росії у неї немає перспектив.

У 2006 році на чемпіонаті світу з літнього біатлону Бурдига виграла дві золоті медалі, але були дискваліфікована на два роки за вживання забороненого препарату карфедону. Після повернення в спорт у 2008 році Бурдига значних успіхів не досягла, хоча деякий час входила до складу збірної Росії.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Російській біатлоністці дозволили виступати за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути