Ексклюзиви
середа, 16 січня 2019 16:26

Російських бобслеїстів серйозно покарали за допінг

Російських бобслеїстів серйозно покарали за допінг
Росіяни отримали тривалу дискваліфікацію. Фото: sovsport.ru

Російські бобслеїсти Олександр Зубков, Олександр Касьянов, Ільвір Хузин і Олексій Пушкарьов дискваліфіковані на 2 роки за вживання допінгу 2014-го. Таке рішення 16 січня опублікувала Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF).

Дискваліфікація триватиме до грудня 2020-го. Вона поширюється на участь у змаганнях і адміністративну діяльність у національних спортивних організаціях. У зв'язку з дискваліфікацією Зубков не зможе обіймати посаду голови Федерації бобслею Росії, яку він займає з 2016-го.

Засідання Антидопінгової комісії і IBSF у справі російських спортсменів пройшло 3 січня. Бобслеїсти були присутні на ньому разом із адвокатом Артемом Пацевим. IBSF прийшла до висновку, що в лютому 2014-го 4 спортсменів порушили антидопінгові правила і підмінили аналізи сечі.

29 листопада Міжнародний олімпійський комітет 2017-го довічно усунув від участі в Олімпіадах Касьянова, Пушкарьова і Хузину. Відсторонені бобслеїсти і скелетоністи звернулися з відкритим листом до президента Росії Володимира Путіна.

1 грудня IBSF дозволила дискваліфікованим російським спортсменам брати участь у змаганнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спортсмени не хочуть повертати нагороди, які виграли завдяки допінгу

У грудні 2017-го МОК через систематичне порушення антидопінгових правил відсторонив від участі у зимовій Олімпіаді 2018-го в Пхенчхані Національний олімпійський комітет РФ. Російські спортсмени змагалися під олімпійським прапором.

Зараз ви читаєте новину «Російських бобслеїстів серйозно покарали за допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути