Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2008 19:26

Російські сенатори намагаються повернути рекламу пива на стадіони

У Росії в Раді Федерації розраховують на те, що Держдума підтримає внесення поправок у закон, що дозволяють повернути на стадіони рекламу пивних брендів і пива, які виготовляють спонсори спортивних змагань.

Відповідні поправки у діючі закони "Про рекламу" і "Про фізичну культуру і спорт в РФ" були підготовлені головою комісії по спорту сенатором Віталієм Мутком, який очолює Російський футбольний союз, і головою комітету з охорони і безпеки Ради Федерації Віктором Озеровим.

Сенатори також пропонують, щоб Загальноросійська спортивна федерація, у разі організації чемпіонатів Росії або офіційних міжнародних змагання, направляла на розвиток дитячо-юнацького спорту не менше 15% коштів, отриманих від розміщення реклами пивних брендів і пива всередині фізкультурно-оздоровчих спортивних споруд.

У пояснювальній записці до документа наголошується на тому, що міжнародна практика регулювання реклами пива передбачає створення умов, стимулюючих пивоварні компанії направляти рекламні бюджети у вигляді спонсорської допомоги на розвиток національного спорту. Багаторічний успішний досвід співпраці пивних брендів з міжнародними спортивними асоціаціями, наочно демонструють ефективність такої взаємодії.

Озеров відзначив, що втрати вітчизняного футболу після введення обмежень на рекламу пива склали близько $20 млн на рік.

- Діючий закон про рекламу обмежує рекламу пива в трансляціях спортивних змагань, а також забороняє її на самих спортивних спорудах, - нагадав він. - Подібна ситуація ставить під питання проведення ряду престижних міжнародних змагань, зокрема матчів Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2008 року в Москві.

Діюче російське законодавче регулювання з даного питання негативним чином позначається і на проведенні інших серйозних міжнародних чемпіонатів, у тому числі і висуненні міст Росії на проведення зимових і літніх Олімпійських ігор.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Російські сенатори намагаються повернути рекламу пива на стадіони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути