пʼятниця, 06 липня 2007 15:18

Російська лижниця знімала похмілля допінгом

У крові 22-річної лижниці Ірини Артьомової, що входить в збірну Росії, виявлений заборонений препарат фуросемід. Спортсменка відвідала весілля своєї подруги, а наступного дня намагалася зняти похмілля ліками, які виявилися допінгом. Тепер Артемовій загрожує дискваліфікація на два роки, повідомляє Лента.Ру.

- На жаль, вимушений підтвердити, що в крові Ірини дійсно виявлений фуросемід, і тепер їй загрожує дворічна дискваліфікація. Сама Ірина розповідає, що прийняла препарат по незнанню. Перед зборами вона була на весіллі у подруги, де трохи порушила режим, і наступного дня за порадою сусідки прийняла цей препарат, що володіє сечогінним ефектом. З лікарями і тренерами збірної команди Ірина, на жаль, нічого не узгодила. Така дурна і непотрібна ситуація трапилася, - підтвердив старший тренер жіночої збірної Росії Олексій Прокуроров.

Допінг-контроль проводився фахівцями Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) на зборі національної команди Росії в турецькому Кемері. За словами лижниці, вона відвідала весілля своїх друзів ще до відльоту до Туреччини.

Ірина Артьомова чотири рази перемагала на чемпіонатах світу серед юніорів і вважається однією з найперспективніших російських лижниць.

Зараз ви читаєте новину «Російська лижниця знімала похмілля допінгом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути