понеділок, 21 квітня 2008 19:14

Російська легкоатлетка, яка отримала перелом основи черепа, вийшла з коми

19-річна російська легкоатлетка Катерина Караваєва, яка отримала 15 квітня перелом основи черепа після влучання в голову метального диска, вийшла з коми. 20 квітня спортсменка, яка на сьогодні знаходиться в одній з лікарень Сочі, розплющила очі. Лікарі вважають поліпшення її стану очевидним.

Нещасний випадок стався під час тренування збірної Росії в Сочі. Диск,  який зірвався з руки одного з багатоборців, влучив в потиличну частину голови Караваєвої. Вона була доставлена в лікарню Сочі і п"ять днів перебувала в комі.

Як розповів лікар збірної Росії з легкої атлетики Микола Грінченко, спортсменка отримала перелом потиличної кістки і основи черепа, що призвело до забиття головного мозку. В результаті удару був зачеплений довгастий мозок, який відповідає за серцеву діяльність і дихання.

У першу добу після травми Караваєва дихала за допомогою апарату штучного дихання. Зі слів Грінченка, лікарям вдається успішно боротися з набряком головного мозку, і вже зараз можна говорити про те, що параліч легкоатлетці не загрожує.

20 квітня Караваєва розплющила очі, що є формальною ознакою виходу з коми. Грінченко зазначив, що розглядався варіант перевезення спортсменки до Москви, але потім від цієї ідеї вирішили відмовитися. Лікар підкреслив, що за умови повного відновлення Караваєвой він не бачить перешкод для її повернення в спорт.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Російська легкоатлетка, яка отримала перелом основи черепа, вийшла з коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути