субота, 20 березня 2010 12:02

Російська легкоатлетка прийняла рішення виступати під прапором України

Російська легкоатлетка прийняла рішення виступати під прапором України

Одна з найперспективніших російських спортсменок, чемпіонка Європи серед молоді-2009 і срібний призер першості світу серед юніорів-2007 Олена Шумкіна прийняла рішення піти з Центру олімпійської підготовки в Мордовії Віктора Чегіна і виступати за збірну України. Проте, за рішенням Міжнародної легкоатлетичної федерації (IAAF), за іншу країну вона зможе виступати тільки після Олімпіади-2012 у Лондоні.

"Причина переходу Олени Шумкіної в нову команду дуже зрозуміла та життєва - вона вийшла заміж за громадянина України, - розповів секретар Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Михайло Бутов. - За правилами IAAF, карантин після переходу в іншу національну збірну становить три роки.  Його може бути скорочено лише на підставі  рішення IAAF, за умови наявності виняткових обставин і обопільної згоди двох федерацій".

"Коли Федерація легкої атлетики України звернулася до нас із проханням, ми винесли справу Шумкіної на президію ВФЛА. Там виникла низка питань, хай і далеко не критичних, від регіону, який Олена представляла в Росії - республіки Мордовія. Президія в принципі не заперечувала проти переходу , але остаточного рішення не винісла, так як у справі потрібно було ще додатково розібратися.

Потім від IAAF прийшов лист, де вказувалося, що заміжжя в принципі не може вважатися виключною обставиною, при якій скорочується карантин. На найближчому засіданні Ради IAAF прийняла рішення дозволити Шумкіній виступати на офіційних стартах за збірну України - лише починаючи з 29 грудня 2012 року. Парадокс у тому, що змагатися особисто вона може вже зараз, але за збірну виступати не має права - причому ні Росії, ні України ", - додав Бутов.

За матеріалами allsportinfo.ru

Зараз ви читаєте новину «Російська легкоатлетка прийняла рішення виступати під прапором України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути