пʼятниця, 25 грудня 2009 10:59

Цього року українські спортсмени виграли найбільше медалей

Цього року українські спортсмени виграли найбільше медалей
У 2009 році українські спортсмени виграли найбільше медалей в міжнародних змаганнях найвищого рівня за часів незалежності країни.

Так, за попередніми підсумками, в олімпійських видах спорту спортсмени України завоювали на Чемпіонатах світу і Європи, в кубках світу і Європи 224 нагороди, з яких 54 - золоті, 75 - срібні і 95 - бронзові.

Як повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім"ї, молоді і спорту, ще 151 нагороду українці виграли в не олімпійських видах програми: 36 - золотих, 51- срібну і 64 - бронзових.

У 30 чемпіонатах Європи з олімпійських видів спорту спортсмени України завоювали цього року, за попередніми підсумками, 18 золотих медалей.

Призерами стали, зокрема, Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Інна Супрун і Олена Підгрушна (біатлон); Андрій Стадник, Наталія Синишин (вільна боротьба); Яна Дем"янчук (спортивна гімнастика); Ілля Кваша і Олексій Пригоров (синхронні стрибки у воду); Наталія Троценко, Ігор Шимечко (важка атлетика); Володимир Сорока (дзюдо); Юрій Кримаренко, Наталія Семенова, Юлія Кревсун (легка атлетика); Любов Шуліка (велоспорт-трек); Тетяна Коб (бокс) та інші.

За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «Цього року українські спортсмени виграли найбільше медалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути