понеділок, 30 березня 2009 17:18

Україна здобула 27 олімпійських ліцензій Ванкувера

Україна здобула 27 олімпійських ліцензій Ванкувера

Майже завершився сезон для зимових видів спорту. Попереду підготовка до найголовнішого старту чотириріччя – Олімпійських ігор у Ванкувері.

На відміну від багатьох літніх видів у "зимників" здобуття олімпійських ліцензій проходить протягом всього сезону, де вони набирають певну кількість залікових очок.

Так офіційне підтвердження надійшло від міжнародних федерацій з біатлону, санного спорту, лижного спорту (фрістайл), фігурного катання. Отже українськими спортсменами здобуто 27 олімпійських ліцензій: 11-ть в біатлоні (6-ть – дівчат, 5-ть – хлопців), 4-и у фрістайлі (2-і – дівчини, 2-а – хлопці), 6-ть у фрістайлі (3-и – дівчини, 3-и – хлопці) та 6-ть у фігурному катанні (2 спортивні пари та 1 танцювальний дует).

15-ого квітня мають прийти офіційні підтвердження від міжнародної федерації лижного спорту (FIS) з таких видів спорту: лижні гонки, лижне двоборство, стрибки з трампліну, сноубордінг, гірськолижний спорт.

Нагадаємо, що останній раз Канада приймала Зимові Олімпійські Ігри в 1988 році, коли Олімпіада проходила в Калгарі.

Окрім Ванкувера, на право проведення Олімпіади претендували південнокорейські Пхенчхан і австрійський Зальцбург. При цьому 113 членів МОК були наділені правом голосу. У першому раунді найменше число голосів - 16 набрав Зальцбург і вибув з боротьби.

У наступному колі голосування переможцем виявився Пхенчхан - 51 голос, він виграв у Ванкувера 11 "очок". Не дивлячись на те, що в другому раунді голосу Зальцбурга перейшли до Ванкувера, розрив виявився мінімальним - 56:53.

За матеріалом НОК України, utro.ru

Зараз ви читаєте новину «Україна здобула 27 олімпійських ліцензій Ванкувера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути