неділя, 22 вересня 2019 20:11

Роналду програв фінал Кубка світу через напад невідомої хвороби

22 вересня 1976 року народився Луіш Назаріу Де Ліма більш відомий під псевдо Роналду – бразильський футболіст, який би називався найкращим із усіх Роналду на світі, якби не португалець Кріштіано.

Попри численні твердження родина футболіста не бідувала, бо батько працював у телефонній компанії й заохочував захоплення сина футболом. Вже у 17 років стало зрозуміло, що Роналду – один із найкращих форвардів за всю історію футболу.
Хлопець мав чудову рису – феноменальну швидкість і здатність різко міняти напрямки руху. Із європейців із ним міг посперечатися лише Андрій Шевченко. Вони й родилися майже одночасно – з різницею в тиждень. Роналду пророкували славу Пеле й Марадони.

У 17 років тренер Бразилії Загало взяв його на Кубок світу до США. Роналду не зіграв жодного матчу, але золоту медаль отримав. Його час прийде пізніше.

Із європейців із ним міг посперечатися лише Андрій Шевченко

Того ж 1994 року хлопця підписав ПСВ за 6 мільйонів доларів. Роналду відразу почав відпрацьовувати вкладені кошти, ставши кращим бомбардиром першості холодної і вітряної Голландії.

 

На першості світу у Франції Бразилію називали очевидним фаворитом, а Роналду – найнебезпечнішим гравцем. Збірна справді дійшла до фіналу, але напередодні вирішальної гри в грізного форварда стався незрозумілий епілептичний напад і на гру він вийшов на ватних ногах.
Бразилія поступилася – 0:3, а на лаври кращого гравця світу замахнувся Зінедін Зідан.

Ще раніше, в 1997 році "Зубастика" за рекордні 30 мільйонів продають у міланський "Інтер", де він отримує перший "Золотий м'яч" і важку травму коліна.

 

Пропускає півтора роки. Відновлюється й сходу стає кращим бомбардиром Кубка світу-2002 й виграє чемпіонський титул.

Після тріумфу Роналду переходить у "Реал". Отримує ще один "Золотий м'яч", забиває 83 голи в 127 матчах. Але травми не дають йому грати. Він ще пробує реанімувати кар'єру в "Мілані", але швидко скисає й повертається в Бразилію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" у Москві познущалося над "Спартаком"

Після перелому руки завершує кар'єру футболіста в 2011 році. Швидко повніє й перестає бути схожим на форварда з кличкою "Феномено", яка конкурувала із "Зубастиком".

Зараз ви читаєте новину «Роналду програв фінал Кубка світу через напад невідомої хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути