Ексклюзиви
понеділок, 27 липня 2009 15:49

Ромаріо засуджено до 3,5 років в"язниці

Ромаріо засуджено до 3,5 років в"язниці

Неприємності продовжують супроводжувати відомого бразильського футболіста Ромаріо.

Не встиг 43-річний екс-нападаючий розібратися з неоплаченими аліментами своїй колишній дружині, через що чемпіонові світу 1994 року довелося в середині місяця провести ніч в камері, як на підході нові проблеми. Суддя Жілсон Капус з шостого федерального кримінального суду Ріо-де-Жанейро засудив Ромаріо до 3,5 років в"язниці за ухилення від сплати податків в 1996-1997 роках і до штрафу в розмірі 1,7 млн реалів (890 тис доларів). Термін може бути замінений на суспільні роботи.

Адвокат екс-футболіста стверджує, що його підзахисний вже визнав, що заборговував податковому відомству і вже погодив план виплати борга, який, правда, не був їм виконаний. Адвокат збирається подати апеляцію на рішення суду.

Проте, цим проблеми екс-футболіста не вичерпуються. У вівторок з молотка повинна піти квартира Ромаріо в шикарному кондомініумі на заході Ріо-де-Жанейро. Нерухомість вартістю 8,9 млн реалів (4,7 млн доларів) і площею в 776 кв метрів виставляється на торги відповідно до судового рішення, згідно з яким "коротун" повинен заплатити 5,6 млн реалів (2,9 млн доларів) штрафу своїм сусідам. Вони виграли справу в суді, звинувачуючи колишнього гравця збірної в тому, що поганий ремонт в пентхаусі Ромаріо привів до того, що їх постійно заливало, через що вони не могли здавати квартири з 2003 року, зазнавши істотних фінансових втрат.

Окрім цього, найкращий гравець світу-1994 року за версією ФІФА заборговував 1,2 млн (630 тис доларів) як оплату за кондомініум і 776 тис реалами (408 тис доларів) - оплати земельного податку. Суд наклав тимчасовий арешт і на рухоме майно колишньої "зірки" бразильського футболу - його три машини ("Феррарі", "Порше" і "Мерседес") і мотоцикл БМВ. Вони також будуть виставлені на аукціон, якщо грошей від продажу квартири буде недостатньо для покриття збитків сусідів.

Паралельно поліція розслідує справу про фінансову піраміду, руку до створення якої, як підозрюється, доклав Ромаріо. Шахрайська схема розорила її учасників на 70 млн реалів (майже 37 млн доларів).

До того ж в суді продовжується розгляд справи проти Ромаріо з боку нинішнього наставника московського клубу ЦСКА Зіко і колишнього тренера і технічного координатора збірної Бразилії Маріо Загалло. Ромаріо в своєму барі в Ріо на дверях туалету намалював Зіко і Загалло в помсту за те, що вони не включили його до складу національної команди на чемпіонаті світу 1998 року, повідомляє ІТАР-ТАСС.

LiveSport.ru

Зараз ви читаєте новину «Ромаріо засуджено до 3,5 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути