неділя, 30 серпня 2009 12:59

Рівень чоловічих гормонів у Кастер Семені не перевищує жіночої норми

Рівень чоловічих гормонів у Кастер Семені не перевищує жіночої норми

Тестування крові чемпіонки світу-2009 в бігу на 800 метрів південноафриканської бігунки Кастер Семені, проведене в ПАР, показало, що рівень гормону тестостерона не перевищує у неї жіночої норми.

Результати аналізів підтвердили інформацію про те, що рівень чоловічого гормону в крові Семені більше в три рази, ніж у жінок, але він не виходить за межі допустимого для жіночих змагань.

Як відзначають південноафриканські ЗМІ, в цій історії багато в чому винне керівництво Федерації легкої атлетики Південної Африки (АСА). Воно було в курсі сумнівів щодо її права на участь в жіночих змаганнях з легкої атлетики ще з того часу, як Семеня почала добре виступати в юніорських змаганнях, але АСА нічого не зробила, щоб вирішити цю проблему. За даними тижневика "Mail & Guardian", ніхто в АСА "не впевнився", чи має Семеня право брати участь в жіночих змаганнях шляхом стандартного аналізу сечі, який здають всі спортсмени.

"У неї брали аналізи три роки тому, коли вона почала брати участь в змаганнях, і було встановлено, що вона - жінка, - сказало джерело в АСА. - У неї може бути підвищений рівень чоловічих гормонів, але вона точно жінка".

Нагадаємо, що Семеня виграла золото в забігу на 800 метрів на чемпіонаті світу в Берліні. До цього вона пройшла гендерний тест на виявлення статі, після того, як громадськість збентежив її зовнішній вигляд.

За матеріалами "Советский спорт"

Зараз ви читаєте новину «Рівень чоловічих гормонів у Кастер Семені не перевищує жіночої норми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути