вівторок, 25 серпня 2009 13:06

У чемпіонки світу з легкої атлетики зашкалює рівень чоловічих гормонів

У чемпіонки світу з легкої атлетики зашкалює рівень чоловічих гормонів

У чемпіонки світу з бігу на 800 метрів південноафриканки Кастер Семені виявився підвищений рівень чоловічого гормону тестостерона. Гендерний тест, якому була піддана 18-річна Семеня, показав, що рівень тестостерона в її організмі в три рази вищий, ніж зазвичай буває у жінок, пише англійська газета The Daily Telegraph.

Газета посилається на джерело, близьке до перевірки статевої приналежності Семені. Офіційно ця інформація не підтверджена. Очікується, що результати гендерного тесту бігунки будуть опубліковані через декілька тижнів.

Про те, що Семеня зобов"язали пройти гендерний тест, стало відомо 19 серпня. Цього дня спортсменка взяла участь у фінальному забігу на 800 метрів чемпіонату світу 2009 року і виграла золоту медаль, показавши результат одна хвилина, 55,45 секунд.

Багато фахівців відзначали, що статура Семені, волосся на обличчі й низький голос більше властиві чоловікам. Батьки та інші родичі бігунки заявили, що сумнівів в її статевій приналежності бути не може, і виступили з критикою ідеї проведення гендерного тесту.

Як відзначає The Daily Telegraph, головним тренером збірної ЮАР з легкої атлетики є німець Еккарт Арбайт, який працював із збірною ГДР у 70-і та 80-і роки минулого століття. Одна з вихованок Арбайта Хайді Крігер через надмірне вживання стероїдів була змушена зробити операцію по зміні статі. Тепер її звуть Андреас Крігер.

В ході розслідування тієї справи Арбайт визнав свою провину, але заявив, що з 1989 року тренує легкоатлеток без використання заборонених препаратів.

Лента

Зараз ви читаєте новину «У чемпіонки світу з легкої атлетики зашкалює рівень чоловічих гормонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути