вівторок, 29 серпня 2023 18:33

РФ дозволили брати участь в міжнародних кіберспортивних турнірах: збірна України з Dota 2 вже знялася з ЧС

РФ дозволили брати участь в міжнародних кіберспортивних турнірах: збірна України з Dota 2 вже знялася з ЧС
Всесвітня федерація кіберспорту IESF прийняла рішення скасувати свою власну заборону росіянам виступати під власним прапором і гімном. Фото: facebook.com/IESFederation

Всесвітня федерація кіберспорту IESF прийняла рішення скасувати свою власну заборону росіянам виступати під власним прапором і гімном.

Повідомляється, що за те, щоб дозволити росіянам повернутися в міжнародний кіберспорт, проголосувало 32 делегати, 13 делегатів проголосували проти, а 25 делегатів утрималися від голосування. За інформацією порталу Gameinside голосування проводилося неофіційно в кулуарах і достеменно не відомо, які країни виступили на підтримку Росії.

Водночас федерація кіберспорту України через це рішення вирішила бойкотувати всі чемпіонати IESF і буде рекомендувати нашим збірникам, також бойкотувати їх турніри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибір професії: як почати та досягти успіху в кар'єрі коментатора кіберспорту

Зокрема, наша збірна у дисципліні Dota 2 вирішила бойкотувати чемпіонат світу IESF, який нещодавно стартував у Румунії.

Повідомляється, що збірна України знялася походу турніру перед матчем з Індонезією.

Водночас Росія не цьому турнірі участі не бере, адже рішення допустити представників країни-агресорки до міжнародних змагань було прийнято вже після старту чемпіонату світу.

Тим часом Федерація Кіберспорту України зробила офіційну заяву щодо зняття санкцій з росіян. UESF подасть до суду і буде домагатися переголосування рішення.

"Не дивлячись на усі протести та намагання Української федерації завадити, міжнародній федерації кіберспорту IESF вдалося повернути росіян на свої турніри та відмінити заборону на використання прапору. Ми вбачаємо в цьому корупційну складову та підкуп голосів делегатів, бо міжнародна федерація і так погрязла в корупційних скандалах", – йдеться у повідомленні.

UESF буде опротестовувати це рішення у судовому порядку та боротись за переголосування цього питання.

У комп'ютерній грі Cyberpunk 2077 у вересні з'явиться українська локалізація.

Разом із виходом сюжетного доповнення "Ілюзія свободи" 26 вересня 2023 року до Cyberpunk 2077 українська текстова локалізація з'явиться і в основній грі CD Projekt, пише ITC.

Зараз ви читаєте новину «РФ дозволили брати участь в міжнародних кіберспортивних турнірах: збірна України з Dota 2 вже знялася з ЧС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути