четвер, 01 березня 2012 11:23

Рекорд Касільяса, хет-трик Сольдадо: Іспанія розбила Венесуелу
10

Фото: Reuters

Воротар збірної Іспанії з футболу Ікер Касільяс повторив рекорд голландця Едвіна ван дер Сара за кількістю сухих матчів за національну команду. Увечері 29 лютого Касільяс в товариському матчі з Венесуелою (5:0) у 72-й раз зіграв на нуль і наздогнав за цим показником ван дер Сара, пише іспанська газета Marca.

Всього Касільяс зіграв за збірну Іспанії 128 матчів і пропустив 75 голів. У складі своєї національної команди він перемагав на чемпіонаті Європи 2008 року і чемпіонаті світу 2010 року.

Крім того, Касільяс близький до повторення рекорду француза Ліліана Тюрама за кількістю виграних матчів у складі збірної. Тюрам у 142 матчах здобув 94 перемоги, у Касільяса зараз 93 перемоги.

У матчі з Венесуелою, що відбувся в Малазі, в складі збірної Іспанії відзначилися Андрес Іньєста, Давід Сілва і Роберто Сольдадо, який оформив хет-трик.

Після цього матчу головний тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске вийшов на перше місце серед всіх наставників іспанської команди за кількістю голів, забитих іспанцями під керівництвом одного тренера.

У 51 матчі під керівництвом дель Боске збірна Іспанії забила 130 голів. Раніше перше місце в цьому списку займав Хав'єр Клементе. При ньому іспанці забили 126 голів в 62 матчах, повідомляє "Лента".

Іспанія - Венесуела - 5:0 (2:0, 3:0)

Голи: 1:0 - Іньєста (37), 2:0 - Сілва (40), 3:0 - Сольдадо (49), 4:0 - Сольдадо (54), 5:0 - Сольдадо (84).

ІСПАНІЯ: Касільяс, Рамос (Пуйоль, 61), Бускетс, Піке, Арбелоа, Іньєста (Касорла, 46), Альба, Алонсо (Хаві, 60), Фабрегас (Муніаін, 75), Сілва (Навас, 61), Льоренте (Сольдадо , 46).

Вилучення: Амореб'єта, 65 (Венесуела).

Зараз ви читаєте новину «Рекорд Касільяса, хет-трик Сольдадо: Іспанія розбила Венесуелу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути