Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2018 21:00

"Реброву важко буде повернутися до Європи. Можлива робота в Арабських Еміратах"

"Реброву важко буде повернутися до Європи. Можлива робота в Арабських Еміратах"
Сергій Ребров дізнався про своє звільнення з саудівського клубу від українського журналіста

Сергія Реброва звільнено із "Аль –Ахлі". Український тренер не пропрацював і року в Саудівській Аравії. На початку минулого літа підписав контракт контракт за схемою 1 + 1. Тобто, в разі задоволення співпрацею всіх сторін угода автоматично продовжувалася. В клубі вирішили, що Ребров не справився із завданнями.

Насамперед, причиною такого рішення із боку саудитів є відсутність покращення результату із попереднім сезоном. " Аль – Ахлі" так і залишився на рівні півфіналу Азійської Ліги чемпіонів, не змігши в півфіналі пройти принципового суперника - іранський "Персеполіс" - та знову став тільки другим в чемпіонаті. Такий самий результат мав минулого сезону попередник Реброва швейцарець Крістіан Гросс. В цьому сезонів була хороша можливість виграти першість Саудівської Аравії. В передостанньому турі " Аль – Ахлі" приймав вдома головного конкурента " Аль – Хіляль" , який мав тільки на очко більше. Але матч завершився з рахунком - 0:0 і пройшов за великої ігрової переваги "Аль – Хіляля".

Хоча за наповненням гри " Аль – Ахлі" суттєво виріс за Реброва. Зазвичай, на Близькому Сході команди грають доволі повільно, більше сподіваючись на індивідуальні якості гравців. За Реброва " Аль – Ахлі" почав грати доволі агресивно, першим номером, через командні дії. Це відбилося і на результаті. Якщо в минулого сезону відстань між першим та другим місцем було 11 очок, то цього - тільки одне. Виграли групу Азійської Ліги чемпіонів.

За наповненням гри " Аль – Ахлі" суттєво виріс за Реброва

"Ребров зміг зробити гру команди непритаманною для арабських футбольних клубів. Гравці " Аль – Ахлі", як правило, активно діяли із самого початку гри, намагаючись забезпечити потрібний результат ще в першому таймі. Було багато бажання, колективних дій", - каже блогер Денис Вознюк, який стежить за футболом на Близькому Сході.

Не так давно писали про конфлікт Реброва із Аль – Сома. Це провідний гравець " Аль – Ахлі", один із найкращих бомбардирів чемпіонату. Аль-Сома залишився незадоволений тим, що Ребров замінив його по ходу вирішальної гри в чемпіонаті проти " Аль – Хіляля". Гравець покрутив пальцем біля скроні, не підійшов до тренера після заміни та поїхав із стадіону не на клубному автобусі, а на власному авто. Потім в ЗМІ висловив незадоволення власною заміною та відмовою тренера грати у два нападника, коли потрібно було забивати. Сказав, що Реброва від відставки врятує тільки перемога в чемпіонаті або в Азійській Лізі чемпіонів . Зазвичай, у таких ситуаціях на Близькому Сході власники клубів стають на бік місцевих гравців, а не іноземних тренерів.

Цікаво буде спостерігати, як далі складеться тренерська доля Реброва. Все –таки, він отримав величезний досвід. Зміг зібрати навколо себе цікавий тренерський штаб, має власне бачення футболу.

На Близькому Сході власники клубів стають на бік місцевих гравців, а не іноземних тренерів

" Я вважаю, що Ребров відбувся як тренер. За останні 4 сезони двічі вигравав чемпіонат України, двічі ставав віце –чемпіоном. Мав досягнення в Лізі чемпіонів – 1/8 фіналу, та Лізі Європи - чвертьфінал. Знання англійської –великий плюс. В Європі велика конкуренція серед тренерів. Потрібно мати міцне лобі. Думаю, що він своє місце знайде. Особисто мені, стиль та бачення футболу Ребровим імпонують", - каже футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло.

На Схід гравці та тренери їдуть за хорошими особистими контрактами. Рівень місцевого футболу невисокий. Уваги європейських клубів до місцевого футболу немає. Повернутися із Саудівської Аравії на хороше місце в Європі – дуже важко. Потрібно буде будувати собі репутацію практично з нуля.

"Після Саудівської Аравії Ребров навряд чи отримає серйозну пропозицію із Європи, - додає Денис Вознюк.- Футбольна історія говорить, що після Азії важко повертатися до Європи. Можна думати про те, щоб залишитися на Близькому Сході. Є перспективи в ОАЕ. Місцева " Аль – Джазіра" провалилася в чемпіонаті та Азійській Лізі чемпіонів . Збірна не поїде на Кубок Світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про справи Реброва у Саудівській Аравії і чому він хотів узяти Гармаша

Сергій Ребров працював головним тренером київського "Динамо" три роки.

Зараз ви читаєте новину «"Реброву важко буде повернутися до Європи. Можлива робота в Арабських Еміратах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути