пʼятниця, 28 жовтня 2016 21:00

"Ребров тренував найкраще "Динамо" в 21 столітті" - Шахов

"Ребров тренував найкраще "Динамо" в 21 столітті" - Шахов
Андрій Шахов.Фото: dynamo.kiev.ua

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов в інтерв'ю Gazeta.ua поділився своїми міркуваннями щодо нинішньої ситуації в київському "Динамо". Зокрема, він розповів про...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніякої кризи у "Динамо" немає, у команді йде перебудова" - Чохонелідзе

Про Реброва

Не в Реброві основна проблема "Динамо". Він став жертвою обставин. Є речі, які я не можу зрозуміти. Як можна ставити на Гладкого, який виявився не потрібним "Шахтарю", а "Динамо" його підібрало і зробило після відходу Теодорчика другим нападником? Чи є претензії до Реброва? Швидше, нерозуміння того, чому тренер, по-перше, говорить про брак мотивації - і ставить гравців, які недостатньо мотивовані. По-друге - недостатньо активно використовує динамівську молодь. Два роки - і треба міняти гравців. Не можна три роки грати одним складом. Навіть за Лобановського "Динамо" жодного разу тричі не ставало чемпіоном СРСР. Хоча це була інша команда, інший чемпіонат. "Динамо" важливо посилитися конкретними гравцями. Не орендованими, а з повноцінним контрактом. Це необхідно. Напевно, президент це розуміє. Інша справа - фінансові можливості в даній ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Два шляхи: прощатися з гравцями, які втратили мотивацію, або прощатися з тренером" - Ребров

Про завдання "Динамо" на сезон

Завдань можна ставити скільки завгодно. Завжди хотів і хочу бачити "Динамо" чемпіоном. Але ж ясно, що Гладкий, Громов - це не посилення. Вже котре міжсезоння команда ніким не посилюється. За три останні трансферні вікна купили лише Гонсалеса. "Динамо" не вистачає гравців-творців. І в півзахисті, де, практично, ніхто не може віддати гострий пас, і в атаці, де Мораес не виправдовує покладених на нього сподівань. Він не лише не прогресує, а навпаки, регресує. Одна з проблем "Динамо" - в команду приходять розумні гравці, які потім не розкриваються. Багато в чому тому, що їх починають переробляти. Приклад - Нанні, який умів забивати, добре грав і головою, і ногами. А його почали вчити стелитися в підкатах на свій половині поля. Так само з приводу Рафаеля я не раз сперечався з Сьоміним. Він стверджував, мовляв, ми знаємо, як його використовувати. Знаєте? Ну молодці.

Про гравців, які пересиділи

"Багато гравців пересиділи в "Динамо". В Україні вони досягли всього, їм комфортно. Хто саме? Однозначно Ярмоленко, Хачеріді. Той же Гармаш, хоч він і травмований зараз. Ярмоленка, вважаю, потрібно було відпускати. І річ навіть не в Циганкові. Ліга чемпіонів - це лише шість матчів. Не можна грати через пень-колоду в чемпіонаті і збиратися на Лігу чемпіонів. Так не виходить. Гравців треба відпускати в топ-чемпіонати. Це дозволяє іншим розкрити очі і розуміти, що звідси можна піти. І не тільки легіонерам, але й своїм. Як колись Шевченко, Ребров, Лужний.

Про U-19

У динамівській молоді є перспективні хлопці - Ледньов, Шапаренко, Михайличенко, Циганков. Останнього поставив би на перше місце. Мені подобається U-19, саме як команда, де кожен знає своє місце, розуміє, що хоче тренер. Подобається стиль гри - атакуючий, з активним використанням флангів. Перша команда показувала таке в останній раз ще проти "Генгама" і "Евертона". Навіть в Стамбулі, коли програвали 0:3, перший тайм був абсолютно не по грі. І в перерві не було відчуття, що все, гра закінчена. Вводити гравців до першої команди треба поступово, не даючи перенавантажень. Як емоційних, так і фізичних. Адже психіка у хлопців ще нестійка, їх можна легко зламати. В будь-якому випадку, я набагато більше готовий прощати помилки Дубінчаку, ніж Антунешу, Тимчику, а не Морозюку з його дитячими ляпами.

Про Ріанчо та Гомеса

Рауль прорахував, що з цього "Динамо" нічого не буде і пішов. А в Реброва ще рік контракту. Те, що Рауль говорив Суркісу - він озвучив не свої думки. Те ж саме президенту говорив Ребров. Це їхня спільна думка. Інша річ, що Рауль виніс це на публіку. Ріанчо - чудовий фахівець. Але все в команді повинно виходити від головного тренера. Що стосується змінника Рауля Вісенте Гомеса, Ребров каже, що працювати з ним комфортніше.

Про "заздрість" "Шахтарю"

Як можна заздрити команді, яка грає не в рідному місті і не на рідному стадіоні? Красива гра, 5:0 з "Гентом"? Красиво грає "Реал", а не "Шахтар". Донеччани гарні на тлі аутсайдерів і середняків нашого деградуючого чемпіонату. Менше 20 тисяч глядачів зібрали шість матчів минулого туру. В "Олександрію", яка йде на 4-му місці, приїхало "Динамо". На гру прийшло тільки півстадіону, який вміщує 7 тисяч. Про що ще говорити? Рівень життя і рівень футболу взаємопов'язані.

Про Рудька та Шовковського

Ви бачили Рудька в останньому матчі? В Рудька ще немає харизми, щоб я як уболівальник почувався спокійно. Було ясно, що Рудько рано чи пізно щось "привезе". Мені набагато спокійніше, коли у воротах стоїть Шовковський. Але він почав помилятися, і Ребров вирішив спробувати Рудька. До матчу з "Олександрією" до нього не було жодних претензій. У Стамбулі проти "Бешикташа" відіграв чудово, з "Бенфікою" не він винен, що пропустили. Також із "Чорноморцем". Зрештою, Шовковському в 99-му, коли він здійснив свій ляп зі словенцями, теж було 24 роки. А Рудько свій кредит довіри, думаю, ще не вичерпав.

Про Гонсалеса

Є декілька причин, чому в нього не йде гра. Перше - загальний рівень чемпіонату, йому нецікаво. Друге - він гравець такого плану, який не буде феєрити весь матч. Це футболіст вибуховий, який довго сидить в тіні, а потім його прориває. Приблизно так грав Герд Мюллер, так само діє інший Мюллер - Томас. Його не видно, а потім опиниться в потрібному місці і заб'є. Третє - Дерліс не був пріоритетом на своїй позиції, пріоритетного гравця просто не змогли взяти. Але якщо порівняти Дерліса з Циганковим, перевагу на даному етапі віддав би першому. А Віктора краще випускати по ходу матчу для посилення.

Про Циганкова

Про нього зараз стільки говорять, що я боюся. Така ж ситуація була свого часу з Черенковим. Куди його тільки не брали, коли він почав феєрити, інтерв'ю, все інше. Зрештою, хлопець зламався психологічно. Ажіотаж навколо Циганкова бентежить. Тим більше, що він досить травматичний.

Про легіонерів, що пішли з "Динамо"

Шкода Драговича, він цементував оборону. Так само з Вукоєвичем, це боєць, якого можна порівняти з Лужним. Шкода Мбокані, величезний потенціал, гравець спочатку себе чудово проявляв. Аналогічно Ленс з його швидкістю. І головне - він ніде за кордоном проявити себе поки не може.

Про улюблене "Динамо" в 21-му столітті

Звичайно, "ребровське". Зрозуміло, що не цього сезону. Результат був - по дві перемоги в чемпіонаті і Кубку України, команда виходила з групи Ліги чемпіонів, доходила до чвертьфіналу Ліги Європи. При цьому грала в своєму, динамівському стилі. Хоча програш "Шахтарю" 0:8 в останньому сезоні за сумою всіх матчів, включаючи суперкубковий, чемпіонство десь отруїв. Правда, кожній грі є своє пояснення. Київський поєдинок, вважаю, "Динамо" вирішило зіграти досить відкрито, десь переоцінило свої сили. В інших матчах були свої нюанси.

Зараз же треба дивитися не на "Шахтар", а на себе.

"Динамо" зараз йде на третьому місці в УПЛ. В останньому турі чемпіонату України кияни втратили перемогу в гостях над "Олександрією" та опустилися на третє місце. В Лізі чемпіонів команда Сергія Реброва після трьох турів замикає турнірну таблицю, маючи в активі одне очко.

В той же час, в 1/8 Кубка України кияни в овертаймі дотиснули "Зорю" і вийшли до чвертьфіналу турніру, де зіграють з "Нафтовиком".

29 жовтня "Динамо" прийме "Карпати", а 1 листопада в рамках ЛЧ вийде на поле лісабонського стадіону "Да Луш" проти португальської "Бенфіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" має проблеми з командною швидкістю: 5 думок після " ляпу" в Олександрії

Зараз ви читаєте новину «"Ребров тренував найкраще "Динамо" в 21 столітті" - Шахов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути