неділя, 04 червня 2017 14:52

"Реал" та Роналду встановили кілька рекордів у фіналі Ліги чемпіонів

"Реал" та Роналду встановили кілька рекордів у фіналі Ліги чемпіонів
Роналду забив в Кардіффі 600-й гол у кар'єрі. Фото: sport-xl.org

Вчора, 3 червня, в Кардіффі (Вельс) відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів за участю італійського "Ювентуса" та іспанського "Реала". Мадридці здобули переконливу перемогу з рахунком 4:1.

"Реал" завдяки цьому зумів досягти кількох рекордів. Так, мадридці за підсумками минулого сезону забили в кожному поєдинку, в якому виходили на поле. В останній раз підопічні Зінедіна Зідана залишалися без гола в півфінальному матчі ЛЧ проти "Манчестер Сіті" (0:0) сезону 2015/16.

Крім того, вперше за 59 років "Реал" виграв в одному сезоні і чемпіонат Іспанії, і Лігу чемпіонів, оформивши золотий дубль. У минулому подібне вдавалося "вершковим" лише двічі - в сезонах 1956/57 і 1957/58.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не Роналду став головним героєм Ліги чемпіонів

Також "Реалу" підкорився рекорд Ліги чемпіонів. Іспанський гранд став першою командою, яка виграла турнір в двох сезонах поспіль. При цьому мова йде саме про Лігу чемпіонів: остання була створена в 1992 році, замінивши Кубок європейських чемпіонів.

Найкращий бомбардир "Реала" Кріштіану Роналду першим голом в ворота Буффона забив 500-й м'яч "Реала" в історії Ліги чемпіонів. А другий м'яч став 600-м у професійній кар'єрі. Також португалець виявився третім гравцем в історії Кубка / Ліги чемпіонів після угорця Ференца Пушкаша і італійця Альфредо Ді Стефано, чия команда забила 4 голи у фіналі турніру.

8 серпня в Скоп'є (Македонія) "Реал" битиметься за Суперкубок УЄФА з англійським "Манчестер Юнайтед", який днями виграв Лігу Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" та Роналду встановили кілька рекордів у фіналі Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути