Ексклюзиви
неділя, 04 червня 2017 13:45

Чому не Роналду став головним героєм Ліги чемпіонів

Чому не Роналду став головним героєм Ліги чемпіонів
Флорентіно Перес - президент "Реала". Під його керівництвом клуб чотири рази виграв Лігу чемпіонів

2 травня 2009 року усі уболівальники іспанського "Реала" були у трагічному щоці. Того дня Королівський клуб програв удома "Барселоні" - 2:6. Згодом найпринциповіший суперник "Мадрида" виграв Лігу чемпіонів. А ще за деякий час зібрав усі можливі трофеї світового футболу і залишив свій слід в історії гри, як "Аякс" Кройффа, "Баварія" Беккенбауера та "Мілан" Саккі.

У червні того ж року Флорентіно Перес повернувся на посаду президента "Реала" і пообіцяв зібрати команду, яка всіх надихне. Перес ніколи не кидав слова на вітер: одразу були придбані Кака, Криштіану Роналду, Хабі Алонсо. Команда провалила Лігу чемпіонів, але загалом стало ясно: питання домінування "Реал" у Європі – справа тільки часу. Прийшов Модрич. Вийшов Озіл – нате вам Бейла. Ді Марія виграв Лігу чемпіонів-2014 і теж хоче на вихід? Будь ласка, ми візьмемо Хамеса Родрігеса, який вразив усіх на Кубку світу.

Тому головний переможець учорашнього поєдинку – він, Флорентіно Перес, будівельний магнат, який грається з "Реалом". Це в його клубі може зірватися трансфер , чи трапитися виліт з Кубку короля через участь у матчі нелегітимного футболіста. Це над ним сміялися, коли Анчелотті змінив Бенітес. Але відомо, хто сміється останнім. Бо якщо для Переса не проблема звільнити тріумфатора-італійця, то з іспанською "десяткою" взагалі панькатися не буде. І це правильно. Один невдалий сезон – вільний. Так і має бути у будь-якому великому клубі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реал" виграв Лігу чемпіонів

"Реал" - найвеличніший клуб світу. Навіть трохи шкода його "інчас": уболівати за постійних переможців нецікаво. Хоча ті, хто фанатіє за клуб давно, дорікнуть мені: на Кубок чемпіонів вони чекали 32 роки, з 1966 по 1998. Молодші також закинуть: з 2002 по 2014 трофей оминав "Сантьяго Бернабеу". Вони пережили і постійно вильоти у 1/8 фіналу, і 2 травня 2009 року.

Зате зараз кількість уболівальників Королівського клубу неодмінно збільшиться. Бо його лави поповнять ті діти, які дивилися футбол уперше і бачили, як Роналду з партнерами зім'яли оборону, яка не пропускала у плей-оф нинішньої Ліги чемпіонів взагалі.

Це майже моя історія. Дитиною застав той "Мілан", який 1989-го виграв Кубок чемпіонів, розбивши "Реал" у півфіналі – 5:0. Італійський клуб, теж виплеканий президентом, повторив свій успіх наступного року.

І до вчорашнього вечора залишався останнім, кому вдалося підтвердити титул. Але "Реал" зробив "дубль" в умовах значно більшої конкуренції. Команда Рамоса, Модрича, Марсело, Бензема і самі знаєте кого стала легендарною. Це важить значно більше, ніж окрема перемога.

Hala, Madrid!

Зараз ви читаєте новину «Чому не Роналду став головним героєм Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути