понеділок, 21 вересня 2009 15:59

Райкконен стане напарником Хемілтона

Райкконен стане напарником Хемілтона

Пілот команди Ferrari Кімі Райкконен підписав рамкову угоду про перехід в 2010 році в команду McLaren. Про це повідомляє видання Crash.net з посиланням на власні джерела.

За попередніми відомостями, фін готовий перейти в британську стайню тільки в тому випадку, якщо Ferrari заплатить йому компенсацію за дострокове розірвання контракту в повному об"ємі.

Раніше повідомлялося, що Скудерія сподівається вже з наступного сезону зробити напарником Феліпе Масси двократного чемпіона світу з "Формули-1" Фернандо Алонсо. Проте цьому заважає діючий 2011 року контракт з Кімі Райкконеном, зарплата якого складає 25 мільйонів євро на рік. Дострокове розірвання контракту передбачає одноразову виплату всієї цієї суми, на чому і наполягає Кімі.

При цьому, як відзначають експерти, перехід Райкконена в McLaren вигідно всім - британська стайня зможе дістати ще одного екс-чемпіона, а Ferrari звільнить місце під Алонсо.

Раніше також повідомлялося про те, що на місце Хейккі Ковалайнена в McLaren претендує також Ніко Росберг: компанія Mercedes-Benz, що є співвласником Mclaren, хоче, щоб її кольори в "Формулі-1" захищав німець. Проте зараз Mercedes-Benz розглядає можливість покупки контрольного пакету акцій команди BrawnGP. Якщо ця операція відбудеться, то Росберг, цілком імовірно, замінить в цій стайні Рубенса Баррікелло.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Райкконен стане напарником Хемілтона ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути