Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 17:45

Рафаель Надаль отримав одну з найпрестижніших премій в спорті

На цю престижну премію претендувало 29 спортсменів з 19 країн, зокрема Майкл Фелпс

Перша ракетка світу іспанець Рафаель Надаль став володарем "Премії спорту" Принца Астурійського. Жюрі, яке зібралося в невеликому містечку Овьедо, надало зірковому тенісистові ще одне "гучне" звання.

Вибір серед лауреатів був дуже важким. На таку престижну премію претендувало 29 спортсменів з 19 країн. Основним конкурентом Рафі вважалася іспанська футбольна збірна, яка цього року перемогла на чемпіонаті Європи. Серед інших яскравих претендентів також був відмічений американський плавець Майкл Фелпс, що став 14-кратним олімпійським чемпіоном. Серед інших за титул з Надалем заочно боролися двократна олімпійська чемпіонка в стрибках із жердиною Єлена Ісинбаєва та ямайський спринтер Усейн Болт.

І все-таки випередити іспанця нікому не вдалося. За кандидатуру 22-річного Надаля, що виграв у 2008 році Відкритий чемпіонат Франції, Уїмблдон і Олімпіаду, проголосувало 18 з 24 членів жюрі, повідомляє "РІА Новини".

Премія складається не тільки з суми в 50 тисяч євро, але також переможцеві дарують диплом і статуетку, створену відомим художником Жоаном Міро.

У 2007 році володарем "Премії спорту" Принца Астурійського став семиразовий чемпіон "Формули-1" Міхаель Шумахер.

"Комсомольская правда"

Зараз ви читаєте новину «Рафаель Надаль отримав одну з найпрестижніших премій в спорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути