понеділок, 29 листопада 2010 19:19

"Зробимо все можливе, щоб фінішувати другими" — Лаштувка

"Зробимо все можливе, щоб фінішувати другими" — Лаштувка

Осінню частину чемпіонату дніпропетровський "Дніпро" завершив на позитивній ноті. У матчі 19-го туру прем'єр-ліги підопічні Хуанде Рамоса перемогли на виїзді київську "Оболонь" — 1:0. Переможний гол забив Євген Селезньов. Нападник з 12-ма м'ячами в 17-ти матчах одноосібно очолює залік бомбардирів чемпіонату. "Дніпро" пішов на зимову перерву на четвертому місці. На три очки команду випереджає харківський "Металіст".

Чеський голкіпер дніпропетровців 28-річний Ян Лаштувка другий матч поспіль зберіг свої ворота "сухими".

- Був важкий матч, - каже Лаштувка "Gazeta.ua" після гри. - "Оболонь" грає в агресивний футбол, часто вибиває м'ячі вперед. У них була психологічна перевага. "Пивовари" обіграли "Динамо" і "Шахтар", вони добре грають з командами з верхньої частини турнірної таблиці. Нам потрібна була перемога, адже "Динамо" і "Металіст" свої матчі виграли. Ми не хотіли відпускати їх далеко вперед.

Зараз в чемпіонаті іде боротьба за друге місце. "Динамо" випереджає "Металіст" всього на два очки.

- Ми також будемо боротися за путівку в Лігу Чемпіонів. Свої останні матчі ми виграли. Зараз будемо добре працювати на зборах. Будемо старатися закінчити чемпіонат на другому місці. Не думаю, що "Шахтар" втратить лідерство. Надто велика різниця в очках між першим та другим місцями. У нас дуже хороші вболівальники. Вони хочуть дивитися не тільки матчі внутрішнього чемпіонату, але й поєдинки Ліги Європи чи Ліги Чемпіонів.

Як оціните виступ команди в осінній частині сезону?

- У нас були необов'язкові втрати очок. Було б краще, якби ми мали на три чи чотири бали більше. Боротьба за друге місце була б цікавішою. Думаю, ми ще нічого не втратили. Після зимової перерви зробимо все можливе, щоб фінішувати другими.

Першого жовтня "Дніпро" очолив іспанець Хуанде Рамос.

- Ми вже всі звикли до нового наставника. У команді хороша атмосфера. У нас змінився тренувальний процес. Його призначення йде нам тільки на користь. Мовний бар'єр нам не заважає. У команді працює перекладач, який все доступно перекладає. Якщо хтось щось не розуміє він відразу може пояснити. Рамос не так давно працює у клубі, але вже вивчив всіх по іменах. Іспанець працював у великих клубах. Ми його дуже поважаємо. Всі хочуть себе показати на тренуваннях.

Здивувалися, коли команду очолив дворазовий переможець Кубка УЄФА?

- Ні. Це дуже велике ім'я для "Дніпра". Його прихід піде на користь всім гравцям. Він має великий досвід, яким може поділитися з нами.

Коли у "Дніпра" закінчиться відпустка?

- Ми збираємося 10 січня. Але з 20 грудня ми починаємо працювати за індивідуальною програмою. Вона є у кожного гравця. Тиждень чи два відпочинемо і знову візьмемось за роботу. Нас чекає дуже важкий сезон.

Як проведете відпустку?

- На тиждень збираюся в Дубаї. Також хочу відвідати Чехію, потім повернуся в Україну.

Наставник збірної Чехії Міхал Білек почав викликати вас на матчі відбору Євро-2012.

- Так, але у мене не так багато шансів виходити на поле. Першим номером є Петр Чех з лондонського "Челсі". З ним важко конкурувати, але нічого страшного. Я радий, що стабільно граю за "Дніпро" і буду старатися, щоб ми досягли хорошого результату. Ми повинні це зробити, а не тільки говорити.

Зараз ви читаєте новину «"Зробимо все можливе, щоб фінішувати другими" — Лаштувка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути