пʼятниця, 24 квітня 2009 09:03

"Зеніт" розпрощався з Кубком УЄФА

"Зеніт" розпрощався з Кубком УЄФА

У Стамбулі відбулася остання в історії церемонія передачі Кубка УЄФА місту, що приймає фінал наступного розиграшу трофея.

        Нагадаємо, починаючи з наступного сезону другий за престижністю футбольний єврокубок змінить формат і називатиметься Ліга Європи. Представники "Зеніта" - капітан Анатолій Тимощук, генеральний директор Максим Мітрофанов і начальник команди Владислав Радімов - передали виграний у минулому сезоні кубок президентові УЄФА Мішелю Платіні, а той передав його меру Стамбулу Кадіру Топбашу.

"Це єдиний трофей, який мені не вдалося виграти, будучи футболістом. На жаль, тепер вже і не вдасться, - сумно сказав Платіні. - Але УЄФА повинен йти в ногу з часом, тому прийнято рішення змінити структуру і назву турніру. Ці зміни допоможуть змаганню, яке має багату історію, стати більш досконалим".

"Неможливо описати, що ми, футболісти "Зеніту", відчули, вигравши цей кубок, - цитує Тимощука офіційний сайт УЄФА. - В минулому сезоні ми вибили з турніру сильні команди - "Марсель", "Баварію" та "Вільярреал". Це було складно, але ми постараємося повторити успіх".

Останній володар Кубка УЄФА визначиться у фінальному матчі на стадіоні Шюкрю Сарачоглу 20 травня.

uefa.com, sport-express.ru,football.ua

Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" розпрощався з Кубком УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути