понеділок, 08 лютого 2010 20:21

"Збірна України гратиме, як "Детройт Ред Вінгс" - Захаров

"Збірна України гратиме, як "Детройт Ред Вінгс" - Захаров

11-13 лютого національна збірна України з хокею зіграє на італійському етапі Єврочелленджа. Суперниками українців стануть команди Італії, Франції та Австрії. Ціна квитка на два матчі одного ігрового дня складає 10 євро, для дітей до 14 років - 2 євро. Всі кошти направлять на допомогу жертвам землетрусу на Гаїті.

Для українців цей турнір стане етапом підготовки до чемпіонату світу, який пройде 18-26 квітня у голландському Тілбурзі. Команда поїде в Італію без головного тренера. Михайло Захаров, 47 років, повезе збірну Білорусі на Олімпіаду-2010, яка відбудеться з 13 по 28 лютого у канадському Ванкувері.

- Михайле Михайловичу, ви одночасно тренуєте три команди – мінську "Юність", збірні України та Білорусі...

- Чотири (Сміється). На різдвяному міжнародному турнірі любителів хокею мене призначили головним тренером команди президента Білорусі. Якраз грали проти команди України, - каже Захаров після матчу "Сокіл" - "Юність" у Броварах, - Дуже важко працювати на три фронти. Намагаюсь правильно розподілити свій час. Якби у мене не склалося зі збірною Білорусі, українці від цього не постраждають.

- На якому місці для вас збірна України?

- Зараз для мене команда номер один - "Юність", з 8 лютого – Білорусь, а коли буде чемпіонат світу, то пріоритетом будуть українці. У мене є дуже багато інформації по збірній України. Я підтримує постійний зв"язок з керівництвом федерації, колишніми наставниками, гравцями. Мені допомагають Щебланов, Степанищев і Шундров. Я вважаю, що має бути три помічники, які реалізовують стратегію головного тренера.

У гравців є проблеми в хокейному плані, але у нас є достатньо часу, щоб розібратися з ними до чемпіонату світу. Готуватися до нього ми будемо в Мінську. "Юність" надасть збірній Україні свою базу, а вона в Білорусі одна з найкращих. Матерухін і Тимченко були на "десятому небі", коли дізналися про це. Збір почнемо відразу після матчів плей-офф білоруської екстраліги.

- За яким принципом ви будете комплектувати збірну?

- Напевне, це моя помилка, але я не дивлюся гравцям у паспорти. Мені все одно скільки кому років. Хокеїсти мають бути бійцями. Буду викликати тих, у кого є характер і хто може повести за собою команду. У нас буде два спаринги. З поляками на 90% вже домовилися. Ведемо переговори з мінським "Динамо". У збірній є хороші гравці, тому не треба панікувати. Шанс проявити себе буде у всіх, але нікому просто так давати ігровий час я не буду. Поїдуть сильніші.

- Як гратиме збірна України під вашим керівництвом?

- Від оборони. Так грає мінська "Юність", пітерський СКА, ярославський "Локомотив", "Детройт Ред Вінгс" і збірна Білорусі. В матчі з "Соколом" ми не пропустили жодної контратаки. Центральний нападаючий зміщується вліво і виходить своєрідний "ромб".

- Яке завдання ставите перед українцями на турнірі в Італії?

- Перше місце. У мене не буває інших завдань, окрім максимальних. Команду повезе мій тренер, який знає як керувати. Зі збірною також поїдевідеооператор. Я відразу сказав про це федерації і мені пішли на зустріч.

- Ваша "Юність" перемогла базову команду збірної України з рахунком 9:2. Гравцям "Сокола" чотири місяці не платять зарплатні. Ця ситуація вас не лякає?

- Не можна переносити проблеми "Сокола" у національну команду України. Це дві різні організації. У хороших хокеїстів проблеми клубу не повинні переходити в збірну. Гравці мають розуміти, що якщо вони не вийдуть в дивізіон А, то проблем буде ще більше.

Я не бачу проблем в Україні, щоб створити ще один сильний клуб. У вас все є для того, щоб грати в КХЛ. І справа тут зовсім не у президенті країни. "Соколу" треба шукати спонсорів. Одного замало.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Збірна України гратиме, як "Детройт Ред Вінгс" - Захаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути