Ексклюзиви
середа, 18 березня 2009 21:09

"Заради 1/4 фіналу мої футболісти вийдуть і помруть" - Ринат Ахметов

"Заради 1/4 фіналу мої футболісти вийдуть і помруть" - Ринат Ахметов

Президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов напередодні матчу-відповіді "гірників" з армійцями Москви відвідав вечірнє тренування своєї команди і погодився відповісти на питання журналістів.

- Ринате Леонідовичу, що зараз вас всього найбільше хвилює?

- Можна знайти багато приводів для хвилювання, у тому числі і те, що ЦСКА - дуже сильний клуб, який ставить перед собою високі цілі і так далі. Але я хочу сказати, що я вірю в те, що завтра мої футболісти вийдуть і "помруть" на полі заради того, щоб вийти в 1/4 фіналу Кубка УЄФА. Це найголовніше. Тому що заради того, щоб вийти в наступний раунд, ми повинні завтра показати всі свої найкращі якості.

- Ви сказали, що хлопці повинні померти. Але тоді нікому буде грати в чвертьфіналі.

- Звичайно, я говорю образно. Але для того, щоб пройти далі, потрібно віддати всі сили на полі.

- Чи говорив вам Мірча Луческу, наскільки він бачить в гравцях спортивну злість або ще щось?

- І з Мірчою Луческу, і з футболістами у мене були розмови. Думаю, всі гравці завтра зроблять все від них залежне, щоб вийти в наступну стадію. Ви знаєте, не важливо те, що мене хвилює. Важливе те, в що я вірю.

- Зі всіх команд, що залишилися, багато хто оцінює ЦСКА як фаворита Кубка УЄФА. Ви розділяєте цю точку зору?

- ЦСКА - дуже сильний клуб. І він вже це довів, вигравши Кубок УЄФА чотири роки тому. Але ми повинні зробити все для того, щоб завтра обіграти фаворита і щоб на наступному жеребкуванні була присутня команда "Шахтар".

- При відриві "Металіста" в шість очок ви вірили в те, що "Шахтареві" вдасться так швидко скоротити цей розрив і вийти на друге місце в чемпіонаті?

- Я завжди вірю в "Шахтар". Ми не заслуговували того, щоб знаходитися так низько в турнірній таблиці. Але раз ми там були, значить мали недоліки. Я думаю, що на сьогоднішній день "Шахтар" демонструє інший футбол. Всі футболісти хочуть грати на новому стадіоні. Я думаю, що ви всі пам"ятаєте мої слова про те, що якщо ми не вийдемо в Лігу чемпіонів, то гратимемо на старому стадіоні. Не дивлячись на те, що "Донбас Арену" ми добудуємо вчасно. Тому я вірю в те, що "Шахтар" завжди повинен боротися за найвищі місця.

- Даріо Срна вчора сказав про те, що готовий відмовитися від зарплати заради перемоги над ЦСКА.

- Для нас дуже важливо, що футболісти тут грають не через гроші, а віддають своє серце команді. Але я хочу сказати, що ми не опустимося до такого рівня. Є контракти і зобов"язання клубу. І ми будемо завжди їх виконувати, не дивлячись на кризу. Для мене дуже важливо, що футболісти готові захищати ім"я клубу на європейській арені і в національній першості. Це комплімент Срні і багатьом нашим футболістам. Ви пам"ятаєте, що ходили чутки, ніби багато гравців сюди приїжджають через гроші. Я вважаю, що будь-який футболіст - професіонал. І контракт для нього - дуже важлива складова. Але коли він говорить, що заради свого клубу готовий відмовитися від зарплати - мене пробирає тремтіння. Адже багатьма нашими футболістами цікавляться кращі клуби Європи.

- Говорять, що майбутнє Луческу залежить від завтрашнього матчу.

Давайте не будемо говорити про долю Луческу, а поговоримо про завтрашній матч. Є контракт, є зобов"язання клубу перед Луческу, а також зобов"язання Луческу перед клубом. Всьому свій час. Для нас головне і найважливіше - завтрашній день. Я ж міг сьогодні перестрахуватися і говорити про те, що нам буде дуже важко, що ми начебто непогано виглядали в Москві, повинні були забити гол.

Повірте, перестраховуватися ми теж уміємо. Але ви бачите, що цю тему я взагалі не зачепив. Повторюся, не важливо те, що мене хвилює. Головне те, в що я вірю. А вірю я в те, що наша команда повинна вийти в 1/4 фіналу Кубка УЄФА. І футболісти заради цього завтра на полі повинні "померти".

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Заради 1/4 фіналу мої футболісти вийдуть і помруть" - Ринат Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути