понеділок, 04 жовтня 2010 19:42

"Західні тренери - це взагалі "хрень"- Леоненко

"Західні тренери - це взагалі "хрень"- Леоненко

У Олега Лужного, який до зими буде виконувати обов"язки головного тренера "Динамо", є шанс вдало проявити себе. Його досвід і характер не тільки необхідні багатьом нинішнім гравцям клубу, але і можуть допомогти тренеру за наявності гідних пропозицій проявити себе на самостійній ниві. Так вважає екс-фовард киян і популярний телеведучий Віктор Леоненко.

- Як і я і припускав раніше, це зараз найкращий варіант, - каже Віктор. - Хто знає, раптом Олег ще й "вистрілить". Він давно в "Динамо" і сам динамівець. Пора вже.

- А є у нього шанс вистрілити, враховуючи нинішній стан "Динамо"?

- Тут краще говорити не про стан, а про рівень футболістів. Зараз я не бачу нікого. За винятком хіба що Михалика, який боєць, воїн, плюс Вукоєвич, Нінкович. Коваль - це суперпокупка. Шевченко, той просто старається і надривається, дай Бог, щоб вийшов на свій рівень. Гусєв - хіба що у вчорашній грі в нього не вийшло. Решта придбання - ті ж Андре, Гільєрме - я взагалі не знаю, що вони роблять в "Динамо" і хто їх купував. Це вже просто починає дратувати. Що це за посилення таке? Це не моя справа, звичайно, але в нашій країні можна знайти хлопців як мінімум не гірше.

- Три роки тому Олег Лужний уже був у ролі "пожежника", прийнявши клуб між Сабо і Сьоміним. Наскільки нинішнє "Динамо" відрізняється від того?

- Ну тоді по заметах "Шахтар" обіграли (2:1). У будь-якому випадку Олег повинен допрацьовувати. Зараз щось міняти - неграмотно і неправильно. За два дні або тиждень команду не зробиш, хоча щось таки можна. Он, хтось вже в складі не з"являється, хтось з"являється. Але все одно, те, що Каддурі начудив у Донецьку - це вже вибачте. Як можна такі підкати робити? Він плюс Бойко і Хачеріді - це ті, хто вже повинні бути або в дублі або в "Динамо-2". Від Бойка вже не перший раз "шерифівські" фокуси - достатньо "Оболонь" згадати. Хачеріді - ну там зрозуміло, не дарма у нього кличка "Гавранчич-2". Судячи з росту, волейбольний інстинкт прокинувся. Разом з тим гра з "Шахтарем" мені сподобалася, старалися, викладалися. Можуть, коли хочуть.

- Може був сенс зняти з Лужного приставку "в.о." після першої "каденції"?

- Це питання, швидше, до Ігоря Михайловича. Тоді й Дем"яненка прибрали, незрозуміло чому. З таким складом він, по суті рік не програвав. Те ж саме Михайличенко. Зате Сабо повернули. Те ж саме зараз. Я кажу: буде Блохін - я за, якщо Буряк - київське "Динамо" навіть дивитися не буду. Вірніше, дивитися може і буду, але коментувати - точно ні. Людина там вже працював, за місяць стало ясно, що він не годиться. Як його можна брати другим, третім, десятим, тим більше, що там вже є тренери? Та й наявність натовпу тренерів не вважаю, що веде до чогось хорошого. Одна справа збірна - один туди полетів, інший ще кудись, це нормально. Але в клубах, коли по-суті півкоманди - тренери. Може це і добре, але мені не зрозуміло.

- Чи потрібен "Динамо" західний тренер?

- Взагалі ні. Ті, хто приходять - це взагалі "хрень". Іншого слова ... ну, можна і жорсткіше. Всі, хто не прийшов, крім Спалетті все решта дурниці. Що, мало в нас, на тому ж пострадянському просторі тренерів? Подивіться на Кононова, на Гончаренка, що він робить у БАТЕ. То з "Ювентусом", то ще з кимось гідно зіграє. Молодець.

- Лужний за стільки років вже напевно переріс рівень асистента. Якщо його не залишать постійним тренером (що дуже ймовірно), може йому варто десь спробувати себе на самостійному фронті?

- Досвіду в нього навалом, він, звичайно готовий, з багатьма тренерами як гравець попрацював. Може гаркнути, коли треба. Тренер по суті частенько повинен бути тираном, аби гравці не замикалися при цьому в собі. Інша справа, чи будуть у нього хороші пропозиції. А то з нинішніми відкатами-підкатами взагалі незрозуміло, хто і де може опинитися.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Західні тренери - це взагалі "хрень"- Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути