четвер, 16 жовтня 2008 09:18

"Враження від гри не з приємних" - Аршавін

Відразу після матчу Росія - Фінляндія його кращий гравець Андрій Аршавін дав інтерв"ю.

- Яке враження залишила гра?

- Якщо чесно, враження не з приємних. Проти нас виступав дуже незручний і колючий суперник. Він вийшов з метою заважати, а не створювати, діяв з величезним бажанням і нав"язував боротьбу на всіх ділянках поля. Нам довелося непросто, але головне, ми досягли результату і тепер спокійно відновимо відбірковий цикл наступного року.
- На трибунах і насправді було відчуття, що створити фіни взагалі нічого не можуть, зате здорово ламають вашу гру.

- Так, у них за матч не було жодного моменту, але це не говорить про те, що вони не намагалися атакувати. Швидше, ми їм цього не дозволили. А ось щодо того, що вони ламали нашу гру, можу з вами погодитися. У фінів в складі добре навчені футболісти, кожен чітко знає свій маневр, і переграти їх дійсно важко.

- Чи часто траплялося, щоб суперники допомагали вам двома м"ячами в свої ворота?

- Чесно кажучи, не пригадую. Але вони ж не з власної волі забивали ці м"ячі - ми змусили. Тиск на фінський захист був великим, тому помилки не дивні. Та і не забий вони самі, це зробили б наші футболісти. У першому випадку - Погребняк, в другому - Сємак.

- А під завісу вам вдався гол-шедевр. Але було відчуття, що спочатку в цій атаці ви збиралися пасувати, а не йти вперед самостійно.

- Так і є. Я чекав Денісова, щоб в той момент, коли він піде за спину захисника, віддати йому м"яч. Але він пішов не по центру, а вліво, позиція стала не такою гострою, і я зрозумів, що мені треба самому йти вперед з м"ячем.

- І всі зробили блискуче. Навіть удар з лівої ноги вийшов не гіршим, ніж з правої.

- Це була стандартна ситуація: йдучи від воротаря, перекладаєш м"яч з правої ноги на ліву, і потрібно тільки потрапити у ворота.

- 3:0 - справедливий рахунок?

- Трапляються матчі, коли 3:0 - наслідок величезної кількості моментів, і навіть такий рахунок не відображає справжньої переваги. Але сьогодні 3:0 було в самий раз. Не скажу, що ми забили все, що могли. Але по тій грі, що йшла на полі, а йшла вона з нашою перевагою, на перевагу в три м"ячі ми награли.

Спорт-Експрес

Зараз ви читаєте новину «"Враження від гри не з приємних" - Аршавін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути