вівторок, 05 травня 2009 08:25

"Воронін повернеться у "Ліверпуль" - агент футболіста

Автор: bulvar.com.ua
  Андрій Головаш зі своїм тезкою Вороніним
Андрій Головаш зі своїм тезкою Вороніним

Зігравши внічию в гостях з "Гамбургом", берлінська "Герта" вже на чотири очки відстала від лідера бундесліги "Вольфсбурга". Це значить, що за чотири тури до кінця перегонів команда Андрія Вороніна відчутно погіршила шанси стати чемпіоном. Як вплине підсумкове місце "Герти" на майбутнє Андрія Вороніна? Про це агент нашого футболіста Андрій Головаш, який у понеділок гостював у Києві, розповів в інтерв"ю.

- Пане Головаш, через триматчеву дискваліфікацію Воронін пропустив гру у Гамбурзі. Як ви гадаєте, його команда втратила два очки чи здобула одне?

- У Берліні всі сприйняли нічию за успіх. "Герта" грала в гостях, і грала проти одного із фаворитів бундесліги та півфіналіста Кубку УЕФА. Так, другий рядок втратили, але конкурентів далеко не відпустили.

- Підсумкове місце "Герти" якось вплине на футбольну долю Андрія Вороніна?

- Ні, Андрій повертається до "Ліверпуля". Це однозначно. Воронін на контракті з англійським клубом. 30 червня закінчується оренда в "Герті". Цього дня він приїде до Англії.

- Щоб продовжити кар"єру в "Ліверпулі" чи провести переговори про оренду в інший клуб?

- Ні, переговорів не буде. Вони можуть відбутися тільки тоді, коли футболіст виявить бажання залишити клуб. На сьогодні ситуація виглядає так: якщо клуб хоче придбати футболіста і готовий платити за нього гроші, то це не значить, що клуб отримає цього виконавця. "Ліверпуль" зацікавлений у послугах Вороніна.

- А "Герта"?

- І "Герта" теж. Та менеджер берлінського клубу Хенес знає: якщо навіть його команда кваліфікується в Лігу чемпіонів і матиме гроші на придбання Вороніна, нема гарантії, що Андрій дістанеться "Герті". Оптимальна ситуація для купівлі Вороніна для "Герти" вже позаду.

- Ви мешкаєте у німецькому Гельзенкірхені. Що німці кажуть про шанси їхніх команд здобути трофей Кубку УЕФА?

- Німецькі фахівці дуже серйозно ставляться до українських команд. Існує величезна повага до "Динамо" та "Шахтаря". Ці клуби вже давно заробили ім"я у світовому футболі, а теперішнє покоління ще більше зміцнило реноме клубів. Тому ніхто не наважиться сказати, хто саме нині фаворит у Кубку УЕФА.

- Деякі футбольні агенти запевняють, що навіть після виграшу Кубку УЕФА українські футболісти навряд чи потраплять у поле зору європейських селекціонерів…

- Почнімо з того, що у "Динамо" та "Шахтарі" дуже обмаль українців. По-друге, Кубок УЕФА ніколи не вважали турніром першого класу. Маємо приклад санкт-петербурзького "Зеніта", який після тріумфу в Кубку УЕФА не продав футболістів за кордон. І лише після чемпіонату Європи Аршавіна запросили в лондонський "Арсенал". Тож я не вважаю, що на українців збільшиться попит. Європейський клуб не звик купувати переможців турнірів, їх цікавлять кваліфіковані виконавці. А щодо того, чи можуть у Кубку УЕФА хлопці засвітитися, то можу запевнити, що за ними стежили ще в Лізі Чемпіонів.

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Воронін повернеться у "Ліверпуль" - агент футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути