Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 15:41

"Волинь" обійшла "Барселону" в рейтингу найбільш високорослих клубів

"Волинь" обійшла "Барселону" в рейтингу найбільш високорослих клубів

Швейцарська організація PFPO провела масштабне дослідження, яке охопило 13 000 гравців з 534 клубів 36 європейських чемпіонатів.

Луцька "Волинь" та австрійський "Маттерсбург" - мають найвищих по зростанню гравців у Європі. У середньому вони досягають одного метра вісімдесят шість сантиметрів. Зате самої низькорослої командою є іспанська "Барселона". У середньому Мессі і компанія мають сто сімдесят сім сантиметрів, що, до речі, не заважає їм бути кращим клубом планети, демонструючи космічний рівень гри.

Англійський "Манчестер Юнайтед" має найстабільніший склад. У середньому гравець "Червоних Дияволів" затримується під крилом Алексій Фергюсона майже на шість років - 5,71. Для порівняння, "найбільш нестабільною" командою є кіпрський "Олімпіакос" з Нікосії, 95% гравців якого було підписано в 2010 році. У ньому, до речі, зібрано найбільшу кількість легіонерів - там їх налічується 85%.

Міланський "Інтер" - найбільш віковий колектив. Середній вік "нерадзуррі" - 29,6 років. Наймолодша команда на континенті - латвійський "Олімп" з Риги (19,02 років).

Кольори лондонського "Тоттенхема" захищає більше діючих гравців національних збірних. У "Шпори" їх на дві з гаком команди - 23.

Голландський "Аякс" виховав більш всіх футболістів для європейських вищих дивізіонів - 54.

Місцеві вихованці найдовше засиджуються в Ісландії. У місцевому чемпіонаті половина гравців - це вихованці місцевих клубів, тоді як у португальському лише 6% футболістів зберігають вірність клубу і це найнижчий показник на теренах Старого Світу.

Згідно з дослідженням, середньостатистична європейська команда має в складі 24,5 гравців, з яких 5,2 - у віці до 21 року; 8,1 - вище 1,85 см; 5,7 є вихованцями клубу, тоді як 8,2 - легіонери , при цьому 1,1 - бразильці.

Один з ініціаторів досліджень, що проводяться з 2005-го, Раффаеле Поле, зазначив, що з кожним роком середньостатистичний європейський футболіст росте, стає старше і більш швидким. Організація PFPO вважає зібрані статистичні відомості важливими і запевняє, що багато європейських клубів, серед яких і гранди - англійські "Манчестер Юнайтед" і "Манчестер Сіті", лондонські "Арсенал" і "Челсі", французький "Лілль" та інші - ретельно вивчають результати дослідження, порівнюють свої показники з показниками інших клубів, аналізують і враховують при розробці стратегії власного розвитку.

За матеріалами 9-channel.com

Зараз ви читаєте новину «"Волинь" обійшла "Барселону" в рейтингу найбільш високорослих клубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути