вівторок, 04 березня 2008 09:02

"Від моральних тортур не позбавитися ні за яких обставин"

"Від моральних тортур не позбавитися ні за яких обставин"

Вчора форвард київського "Динамо" Сергій Ребров підписав дворічну угоду з казанським "Рубіном".

Контракт, який повинен вступити в силу влітку, після закінчення поточного чемпіонату України, зробить 33-річного футболіста одним з найвисокооплачуваніших у російському чемпіонаті. При цьому "Рубін" не відмовляється від ідеї добитися від колег з Києва згоди на переїзд Реброва до Казані вже зараз.

Сергій розповів про свій вибір і про його причини кореспондентові "Спорт-Експреса".

- Ваше рішення остаточне і безповоротне?

- Куди вже більш безповоротне: дворічний контракт з "Рубіном" підписаний і вступає в силу 8 червня.

- Казанці хочуть вас бачити навіть раніше цієї дати. Таке можливо?

- Питання не за адресою. Як клуби вирішать, так і буде. Поки я гравець "Динамо" - до 7 червня включно.

- До речі, ви могли припустити, що "Динамо" в першому ж матчі весняної частини чемпіонату України влаштує таку прочуханку "Дніпру", та ще і в гостях?

- Що виграємо - не сумнівався. Відступати було нікуди. Але такого розгромного рахунку - 4:0, - напевно, не чекав ніхто. Крім усього іншого, мені, спостерігаючому за матчем з боку, цей результат дав можливість порадіти за молодих нападаючих, яким я як би передаю естафету в повній упевненості, що в атаці у "динамівців" усе повинно бути в ажурі і без Реброва.

- Заспокоюєте себе, щоб позбавитися від моральних тортур з приводу переходу з "Динамо"?

- Ну що ви! Від цього, коли мова йде про "Динамо", мені не позбавитися ні за яких обставин. Це моє життя, моя команда. Якщо хтось думає, ніби рішення покинути клуб, де я провів стільки чудових років, далося легко, то сильно помиляється. Між іншим, від"їжджаючи колись до Англії, переживав схожі почуття.

- Російський чемпіонат у вашій футбольній кар"єрі буде четвертим за рахунком - після українського, англійського і турецького. Яким він може виявитися по ранжиру в цьому ряду?

- Поки не зіграєш у турнірі, не спробуєш його на дотик, що-небудь чітке сказати неможливо. Думаю, російський чемпіонат за ментальністю досить близький до українського, з тією лише різницею, що в Україні за медалі вже борються 3 - 4 команди, а в Росії - майже половина клубів Прем"єр-ліги.

- Як на ваш майбутній перехід реагує Юрій Сьомін?

- Чому ви мене про це запитуєте? Юрій Павлович багато раз говорив публічно: він не хоче, щоб Ребров залишав "Динамо".

- Що змінилося в команді з появою Сьоміна?

- Самі бачите, як свіжо заграло "Динамо". З одного боку, це прояв нового тренерського почерку, а з іншої - відношення футболістів до Юрія Павловича. Він перший на моїй довгій футбольній пам"яті тренер, який з такою щирою повагою ставиться до гравців, нікого не тисне своїм безумовним і заслуженим авторитетом. Будь-який діалог з ним можна вести на рівних.

- Президент "Динамо" Ігор Суркіс, який не так давно заявив, що готовий запропонувати Реброву довічний контракт, не затаїть на вас образу?

- Не повинен. По-перше, я все роблю офіційно і не зобов"язаний ні у кого в "Динамо" питати дозволу на перехід у "Рубін". По-друге, з Ігорем Михайловичем ми ще три роки тому, коли я повернувся до Києва з-за кордону, домовилися: якщо надійде пропозиція, яка мене влаштує, Суркіс мене відпустить. Я знаю президента

- "Довічний контракт" для Реброва - між іншим, теж його слова. Трохи дивно, що ви, така віддана "Динамо" людина, в даному випадку не захотіли прислухатися до президента...

- Контракт контрактом, але потрібно давати дорогу молодим, як це не пафосно звучить. Ось зараз усі говорять, що Ребров повинен залишитися, і Юрій Павлович цього хоче. Але якихось три місяці тому, коли Сьоміна ще не було в команді, тільки і розмов було про те, що Реброву пора на пенсію. Де гарантії, що через півроку історія не повториться і мені не доведеться кусати лікті через втрачену можливість пограти в іншому клубі? У Києві все може змінитися за п"ять хвилин, при цьому ні президент, ні головний тренер винними не будуть. Я ж хочу грати у футбол. І знаю: можу і гратиму!

- Чому саме "Рубін"?

- Казанський клуб зробив гідну пропозицію.

- Пообіцяв, як пишуть, зарплату в 3,5 мільйона доларів?

- Це легенда.

- Сім"ю відразу з собою до Казані заберете?

- Швидше за все, спочатку поїду один - ознайомлюся з містом. Якщо чесно, це питання ще зовсім не актуальне. Так далеко не заглядаю. Поки я гравець "Динамо", попереду одинадцять турів чемпіонату України, вирішальні матчі на Кубок країни - слава богу, є чим зайнятися перед поїздкою до Росії.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «"Від моральних тортур не позбавитися ні за яких обставин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути