середа, 07 липня 2010 13:10

"У 88-му Голландія була цікавіше" - Заваров

"У 88-му Голландія була цікавіше" - Заваров

Колишній головний тренер київського "Арсеналу", а нині радник віце-прем"єра з питань Євро-2012 Бориса Колеснікова Олександр Заваров не сумнівався в перемозі збірної Голландії над Уругваєм у вчорашньому півфіналі ЧС-2010. Разом з тим вважає, що голландці зразка 1988 року, проти яких він тоді грав у складі збірної СРСР на Чемпіонаті Європи, були цікавіше. Про це і не тільки знаменитий спортсмен сказав у коментарі Gazeta.ua.

- Команда діяла з перемінним успіхом, - говорить Олександр Анатолійович. - Але в перемозі голландців я не сумнівався, в деяких моментах вони виглядали трохи легше, свіжіше. Уругвай - команда солідна, добре тримала м"яч, добре оборонялася. Разом з тим відчувалося, що команда чисто фізично втомився.

- Відсутність дискваліфікованого Суареса зіграло свою роль?

- Однозначно так. Це все-таки провідний гравець.

- З боку виникало відчуття, що голландці десь фізично не дотягували.

- Швидше, думаю, в якійсь мірі уругвайців Голландія недооцінила, і часом гравці трохи розслаблялися. Коли забили перший м"яч - розслабилися взагалі. А після того, як Уругвай зрівняв, схаменулися і почали демонструвати свій клас, стали дещо легше виглядати.

Разом з тим пройти стільки ігор турніру - відбір, одну восьму, чвертьфінал, дійти до півфіналу - це не могло не позначитися і, скоріш за все, команда відновилася не до кінця, виглядала втомленою. Так само і Уругвай.

- Вчорашня гра голландців - це їх стеля або вони до фіналу зможуть додати?

- На фінал Чемпіонату світу нікого не треба налаштовувати. Думаю, що вони додадуть, у всіх компонентах. На такі ігри з останніх сил можна зібратися, є 10-відсотковий запас людського організму, який у таких моментах проявляє себе. І хто б на голландців не вийшов - Німеччина чи Іспанія - фінал, думаю, буде гарним. Втоми ніякий ні в кого не буде.

- Якщо порівнювати нинішню збірну Голландії і ту, проти якої ви грали в складі збірної СРСР на Євро-88, кому віддаєте перевагу?

- Футбольних зірок у команді 1988 було набагато більше - Гулліт, ван Бастен, Куман, Райкард. Та Голландія була цікавіше.

- У другому півфіналі будете за когось конкретно вболівати?

- Я вболіваю за футбол. Разом з тим, останні матчі збірної Німеччини були більш вражаючими, і ця команда, швидше за все, вийде в фінал.

Ще по вчорашній грі хочу додати. Побільше б таких арбітрів, як Равшан Ірматов. Дуже грамотний, талановитий і перспективний суддя. Єдиноборства були жорсткими з двох сторін, але він розсудливо себе повів, практично не показав карток, навіть іноді закривав очі там, де їх можна було б дати. Це ознака глибокого розуму. Звичайно, суто відверту грубість, якщо вона є, треба обов"язково карати. Але Ірматов вчора був просто молодець. Неважливо, хто б вийшов - навіщо позбавляти команду гравців, які пройшли такий складний турнір і виходять у фінал? І якщо Німеччину з Іспанією будуть судити в такій лояльної манері, щоб фіналісти грали в оптимальних складах, то матчі, думаю, будуть дуже цікавими.

Зараз ви читаєте новину «"У 88-му Голландія була цікавіше" - Заваров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути