пʼятниця, 03 вересня 2010 12:59

"У телеканалу "Футбол" є діючий контракт з Прем"єр-лігою" - Денисов

"У телеканалу "Футбол" є діючий контракт з Прем"єр-лігою" - Денисов

Вчора, 2 вересня, Прем"єр-ліга провела засідання клубів. У результаті було прийнято рішення до 20 жовтня провести між телеканалами відкритий тендер за право транслювати матчі чемпіонату. За це проголосували 14 представників клубів, "Арсенал" утримався, а від "Кривбасу" нікого не було. Участь у тендері можуть взяти всі бажаючі телеканали.

"ТРК "Україна" і ТК "Футбол" зараз розглядають можливість участі у новому тендері за умови, що Прем"єр-ліга гарантує нам права всіх 16 клубів, - каже "Gazeta.ua" директор офіційного телетранслятора об"єднання Олександр Денисов.

"Ми купили продукт, який не був цілісним. Був пул з 11 команд і було 5 команд, які не хотіли підписувати договір з Прем"єр-лігою. Назвемо їх "антипул". Потім таких команд стало шість (до "Динамо", "Арсенала", "Дніпра", "Кривбаса" і "Металіста" приєдналася луцька "Волинь"). Ця ситуація виглядала не кращим чином для нас. Яка зараз наша позиція? Приємно, що Прем"єр-ліга прагне всіх об"єднати і заробляти гроші так як це робиться в Європі і світі, але у нас є діючий контракт з Прем"єр-лігою.

З одного боку ми вітаємо рішення Прем"єр-ліги, з іншого – об"єднання зобов"язане заплатити нам неустойку за те, що контракт може бути призупинений і буде проведено новий тендер. Наш контракт діє до червня 2011 року. Відповідно, якщо зараз відбудуться перевибори, то мінімум на який ми розраховуємо – це цілісний контракт і виплата Прем"єр-лігою неустойки."

Президент Прем"єр-ліги Віталій Данилов заявив, що у президентів клубів одна позиція – хто більше заплатить той і транслюватиме матчі.

"Треба подивитися умови тендера, - говорить Олександр Анатолійович. - Два роки тому, коли відбувся перший тендер, телеканали не те що не хотіли платити за ліцензію, вони були не готові платити за виробництво трансляцій. Єдиний канал, який виконав умови виробництва трансляцій за свій рахунок став "Футбол". Таке виробництво коштувало нам чималих грошей. Я про це не раз заявляв у пресі. Один сезон нам обійшовся в один мільйон доларів. Пройшло не так багато часу, як ми почали створювати цей продукт. Зараз ми бачимо, що є не тільки канал "Футбол", який зацікавлений і показувати і виробляти футбол. Фактично, за короткий проміжок часу нам вдалося створити і показати ринку, що український футбол може бути продуктом. І це дуже цікавий продукт."

Прем"єр-ліга хоче провести тендер у прямому ефірі. За словами Данилова це робиться з метою уникнення кулуарних розмов.

"Мені складно собі це уявити, - зізнається Денисов. - Ми купуємо багато ліцензій і часто їх вартість є конфіденційною інформацією. Коли ми брали участь у тендері на Лігу чемпіонів, то навіть така організація як УЄФА не проводить відкритого тендеру та ще й у прямому ефірі. Тут потрібно врахувати і що таке специфіка ринку і як він працює. Побачимо як воно буде. Розберемось. Хоча я не розумію, що таке у прямому ефірі. В кінці кінців, ми ж не "Криворіжсталь" продаємо."

Зараз ви читаєте новину «"У телеканалу "Футбол" є діючий контракт з Прем"єр-лігою" - Денисов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути