четвер, 31 липня 2008 14:23

"У "Спартаку" могли грати Хенрік Ларсон, Евра та Шимуніч" - Первак

"У "Спартаку" могли грати Хенрік Ларсон, Евра та Шимуніч" - Первак

Колишній гендиректор московського "спартака" Юрій Первак заявив, що в клуб могли перейти нападаючий збірної Швеції Хенрік Ларсон і захисник "Манчестер Юнайтед" Патріс Евра, але в останню мить від їх покупки вирішено було відмовитися.

"Хенрік Ларсон вже, напевно, легендарний футболіст в історії футболу. У 32 роки він був вільним агентом і міг безкоштовно перейти в будь-який клуб. Він просив зарплату в $3 млн., і був готовий переїхати до Росії. Він же професіонал, і йому, по суті, все одно, де заробляти гроші. Але деяким в клубі він показався старим, і угода не відбулася. Зате потім Ларсон в свої роки забивав і в "Барселоні", і в "Манчестері, - заявив Первак.

"У "Спартаку" міг також грати нинішній основний захисник "Манчестера" і збірної Франції Патріс Евра. Домовленість вже була, але в останню мить один "великий фахівець" відрадив Федуну його купувати: характер у француза складний, агресивний і незрозуміло як він тут поведеться?", - зізнався фахівець.

"Але найбезглуздіша історія вийшла з лівим захисником німецької "Герти" і збірної Хорватії Йосіпом Шимунічем. На нього тоді претендувало декілька клубів, але мені, завдяки німецьким агентам, які спрацювали на імідж "Спартака", вдалося домовитися з гравцем і клубом. Причому сума була теж цілком реальна - $5,5 млн. Від нас вже чекали офіційного факсу, щоб почати оформлення операції. Коли раптом наступного дня в "Герту" дзвонить все той же "фахівець" і говорить, що він діє за дорученням президента клубу Леоніди Федуна. Його питають: "Де Первак?". Ну, мовляв, у нього зараз немає часу займатися цим питанням. "Добре, Шимуніч продається, але за $10 млн. Чому вони так відповіли? Тому що у російських клубів ще немає того статусу, щоб от так безпосередньо, в лоб, вести переговори по цінних гравцях", - закінчив з сенсаціями колишній гендиректор.

"Новая газета"

Зараз ви читаєте новину «"У "Спартаку" могли грати Хенрік Ларсон, Евра та Шимуніч" - Первак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути