субота, 12 грудня 2009 18:35

"Сьогодні ми втратили навіть нічию" - Близнюк

"Сьогодні ми втратили навіть нічию" - Близнюк

Головний тренер "Іллічівця" Ілля Близнюк крім того, що проаналізував хід матчу з "Шахтарем", поділився з журналістами планами команди на майбутнє міжсезоння.

- В першу чергу хотів би подякувати Рінату Леонідовичу Ахметову за цей прекрасний стадіон. Я хлопцям сказав, що перед такими матчами на такому стадіоні з таким суперником додатково налаштовуватися немає сенсу. Кожному з наших футболістів хотілося зіграти на цьому полі, спробувати його, всі були налаштовані дуже добре. Хотів би подякувати своїм хлопцям. Така прекрасна самовіддача, і знову, ніби зла доля, ми грали вдесятьох більшу частину часу. Звичайно, було важко, але хлопці не здалися і боролися до кінця. Думаю, якщо таких матчів буде більше, чемпіонат України зросте.

Про якісь моменти я навмисно промовчу. Сьогодні ми втратили навіть нічию. Я подякував своїм хлопцям за сьогоднішню гру, за цей відрізок чемпіонату, який ми разом пройшли: керівництво, футболісти, тренери. Всім хочу висловити подяку, побажати хлопцям, щоб вони пішли у відпустку і добре відпочили, набралися позитивних емоцій, терпіння, сил, прекрасно провели новорічні та різдвяні свята. Потім у нас будуть збори, ми будемо працювати за програмою, яка вже зверстана, спланована.

Не завадило б зміцнити склад. У нас фактично одна молодь на заміні, не всі гравці витримують. Видалення, яке сьогодні було в матчі, швидше за все прояв емоцій, Касьян хотів щось довести. Вважаю це невиправданим. Але той час, що він перебував на полі, він виглядав досить пристойно. Отже, ще раз хочу подякувати всім. "Шахтар" - команда рангом вища за нас, але ми сьогодні грали на рівних, і ніхто не знає, чим би все закінчилося, будь ми в повному складі.

- Склалося враження, що ви чогось недоговорюєте: хочете сказати, але не говорите.

- Хороше запитання, але воно, скажу вам, розпливчасте. Що можна недоговорювати? Якісь свої особисті проблеми чи ще щось? Поставте конкретне запитання!

- Ви сказали, що про деякі моменти навмисно замовчуєте. Про що?

- Я на це питання відповів вище.

- Ваше бажання посилити склад підтримується керівництвом клубу?

- Ми зустрічалися з Володимиром Семеновичем, обговорювали цю тему, адже чемпіонат вже показує, що молодь - це прекрасно, але вони ще не обстріляні, і в них не вистачає досвіду. Але й без молоді, я вважаю, команди не повинні брати участь у чемпіонаті України. Це все-таки підмога для місцевих футболістів, для національної збірної. Якщо у нас не будуть грати молоді, перспективні українці, які подають надії, де їм тоді грати, де обкатуватися, де набиратися досвіду? Ми обговорювали це питання, Володимир Семенович разом з керівництвом клубу пішов назустріч, і я тільки можу радіти. Але от фінансові можливості у нас в клубі не такі, щоб ми могли брати дорогих футболістів. Все буде раціонально і, сподіваюся, ті люди, які до нас прийдуть, посилять нас, і будуть тягти той віз, який дуже тяжкий.

- На продовження кадрового питання: ви вже визначилися, хто залишить команду найближчим міжсезоння?

- Нас залишать Каваців, Шмаков, Гай, Ліма. Тобто нам потрібні гравці, яким не потрібно обкатуватися в іграх за "дубль", які можуть дійсно допомагати в основному складі, стануть лідерами. А в "дублі" мають грати футболісти, які відновлюються після травм або молоді футболісти, які підходять за віком. А навмисно тримати людей, які будуть займати чиєсь місце... Хай краще молодь з дублюючого складу підтягується, перебирає, нехай вони "варяться" всередині колективу, в команді. Ми обов"язково візьмемо з собою на збори ряд гравців молодіжного складу. В тому році я залучив деяких футболістів, які викликалися в молодіжні збірні. І в цьому році теж будемо залучати деяких молодих гравців.

ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні ми втратили навіть нічию" - Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути