неділя, 14 червня 2009 12:07

"Щасливий, що не розчарував київських вболівальників" - Сьомін

"Щасливий, що не розчарував київських вболівальників" - Сьомін

Для вболівальників "Локомотива" Юрій Сьомін - фігура знакова.

Під керівництвом Юрія Павловича залізничники вперше в своїй історії стали чемпіонами країни, гідно представляли Росію в провідних єврокубкових турнірах.

У 2005-му Сьомін залишив клуб заради національної збірної, згодом працював в московському і київському "Динамо", в 2007-му займав в "Локо" пост президента. 1 червня 2009 року 62-річний фахівець повернувся в команду на звичну посаду головного тренера.

- Через чотири роки ви знову на тренерському містку рідної команди. Є відчуття, що повернулися додому?

- Так, прийняв пропозицію "Локомотива", тому що тут пройшла значна частина мого становлення як тренера. Я пройшов з командою великий шлях - з першої ліги до півфіналу Кубка кубків і перемог в Лізі чемпіонів, де ми виходили з групи. Тут частина моєї душі.

При цьому дуже важко було розлучатися з таким великим клубом, як київське "Динамо", розлучатися після успішного сезону - ми стали чемпіонами України, дійшли до півфіналу Кубка УЄФА. У мене склалися прекрасні взаємини з гравцями, керівниками. Але я ухвалив рішення.

Тут ще і мій дім. Житиму в Росії, в своєму улюбленому місті, і працювати в своєму улюбленому клубі. Це певний виклик в кар"єрі - з команди-чемпіона піти в команду, яка давно не виступала на європейській арені.

- Київські вболівальники напевно просили вас залишитися...

- Так, коли після завершуючого матчу з "Шахтарем" вони прийшли з моєю фотографією, було дуже зворушливо, аж сльози на очах виступили. У Києві вболівальники звикли до перемог, і я радий, що не розчарував їх. Але, повторюся, найскладнішим було йти від гравців. Вони зростали, прогресували.

У "Локомотиві" для мене зараз все починається наново - позаду великий період, тут практично немає футболістів, які грали під моїм керівництвом. Залишилися тільки Сичьов, Сенніков і Білялетдінов, якого я взяв з юнацької школи. Нова команда, все по-новому.

- Перед вами поставлена мета на поточний сезон - бути в трійці призерів. Під силу її виконати?

- Зараз складно сказати. Становище не дуже хороше. Травмовані Торбінські і Білялетдінов, багато дискваліфікованих. На сьогоднішній день це завищені цілі. Але ми їх ставитимемо.

За матеріалами Football.ua, UEFA

Зараз ви читаєте новину «"Щасливий, що не розчарував київських вболівальників" - Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути