середа, 27 травня 2009 20:50

Сьомін залишив Газзаєву "заповіт"
6

Фото: football.ua
Матч 30-го туру української Прем"єр-ліги "Динамо" - "Шахтар" жодних турнірних завдань не вирішував. Кияни бажали взяти реванш у суперника за поразки у матчах Кубка УЄФА та Кубка України, зробити прощальний подарунок Юрію Сьоміну, для якого цей матч став останнім на чолі "Динамо" та показатися у всій красі перед новим керманичем – Валерієм Газзаєвим, який весь матч спостерігав з VIP-ложі.

Для "гірників" це була своєрідна репетиція перед фіналом Кубка України з "Ворсклою", який відбудеться 31 травня та можливість довести невипадковість успіху в Кубку УЄФА. Тренери виставили оптимальні склади. Змін зазнали лише позиції воротарів в обох командах. Місце в рамі зайняли Олександр Шовковський та Рустам Худжамов.

Долю матчу вирішила помилка захисника "Шахтаря" Дмитра Чигринського, якою скористався Артем Мілевський. Свисток арбітра зафіксував 1:0 на користь господарів. Гравці "Динамо" підкидали Сьоміна в повітря. Вболівальники у фан-секторі дякували своєму улюбленцю за "блины с красной икрой". Від такого палкого прощання в Юрія Павловича навіть сльози з очей потекли, які він швиденько хотів втерти хустинкою.

Футболісти потішили вболівальників і кидали на трибуни все, що мали на собі. Карлос Корреа пішов в роздягальню в одних трусах, на трибуни полетіли навіть бутси з гетрами.

На прес-конференції першим відстрілявся Мірча Луческу. Наставник "Шахтаря", сказав, що в особі Сьоміна Україна втрачає чудового тренера і побажав Газзаєву успіху в клубі. Схоже, Містеру кортить пограти з "Динамо" Газзаєва. Також Луческу впевнений, що вдалі виступи українських клубів довели готовність України до Євро-2012.

На своїй останній прес-конференції в "Динамо" Сьомін подякував всім хто був причетним до "Динамо" і підбив підсумок свого перебування в столичному клубі. Юрій Павлович завірив, що всі завдання від керівництва клубу були виконанні. Тепер російський фахівець повертається на роботу в рідний "Локомотив". Від фан-клубу тренер отримав величезний букет квітів перев"язаний шарфиком з написом "Як тебе не любити Києва мій". На закінчення Сьомін заповів своєму наступнику примножити успіхи команди.

Офіційне представлення Газзаєва відбулося вже без Сьоміна. Ігор Суркіс запевнив, що він був безсилим втримати Юрія Павловича в команді. І коли виникло питання про нового тренера, то годі уявити кращу кандидатуру, ніж його земляк і друг. На представленні Ігор Суркіс "посвятив" Газзаєва в динамівці і подарував традиційний клубний шарфик.

Газзаєв підписав з "Динамо" трирічний контракт, над пропозицією очолити київський клуб думав 4 дні. До роботи російський фахівець візьметься 20 червня. Але вже зараз тезка Лобановського в курсі справи. Валерій Георгійович встиг відвідати не тільки матч "Динамо" - "Шахтар", але й побував на грі дубля. Крім того, Газзаєв встиг відвідати могилу Лобановського на Байковому кладовищі.

Новий наставник відзначив, що команда добре укомплектована і потенційних новачків може бути від сили два. Газзаєв думає укріпити лінію оборони та півзахисту. З атакою в "Динамо" все гаразд, за сезон команда наклепала більше всіх – 71 м"яч. У тренерському штабі команди залишаться працювати Олег Лужний та Валерій Зуєв. З ними трудитимуться Володимир Шевчук та Микола Латиш. Олександр Стельмах залишиться у владикавказькій "Аланії".

Першим випробуванням для Газзаєва стане матч за Суперкубок України 11 липня. В "Динамо" запланований збір, який пройде з 24 червня в Австрії. Гравці почнуть збиратися 21 червня на медичне обстеження. Виняток становитимуть лише троє футболістів - Ель Каддурі, Юссуф і Бангура, - які виступатимуть за свої національні збірні. Вони приєднаються до команди 1 липня. Також "творчу" відпустку може взяти Роман Єрьоменко, якого чекає молодіжний чемпіонат Європи у складі збірної Фінляндії.

Щодо командних завдань, то Газзаєв хоче виграти всі турніри, де гратиме "Динамо", перш за все Лігу Чемпіонів і на закуску чемпіонство, Кубок і Суперкубок України (спочатку обмовився і сказав Росії).

На запитання про свої вже культові вуса, сказав, що ніколи їх не збриє, навіть якщо команда здобуде Лігу Чемпіонів.

Після прес-конференції нового наставника познайомили з командою. Для "Динамо" символічна перемога над "Шахтарем" стала крапкою в сезоні. Частина динамівців роз"їдеться по збірних для участі у відбірних матчах ЧС-2010, інших чекає відпочинок.

Огнен Вукоєвич у післяматчевому коментарі сказав, що перемогу дарують Сьоміну, з яким команді важко прощатися. Але гравці вірять в геній Газзаєва. 6 червня хорват зіграє за свою збірну проти України. Огнен впевнений, що Англія займе перше місце в групі, а друга позиція розіграється між Україною та Хорватією.

Зі стадіону Газзаєв поїхав разом з генеральним директором "Динамо" Резо Чохонелідзе. По дорозі до авто Валерій Георгійович роздав перші автографи у ролі наставника "Динамо". А от тепер уже екс-тренера команди Юрія Сьоміна ледь на сувеніри не розірвали. Вболівальники і журналісти не відпускали російського фахівця доти поки він не сфотографувався з всіма охочими і не роздав автографи. Автомобіль Юрія Павловича залишив стадіон під оплески присутніх.

"Gazeta.ua"
Читайте також
Зараз ви читаєте новину «Сьомін залишив Газзаєву "заповіт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути