Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2009 08:05

"Шахтар" здобув упевнену перемогу в донецькому дербі (ВІДЕО)

"Шахтар" здобув упевнену перемогу в донецькому дербі (ВІДЕО)

Віце-чемпіони України обіграли сусідів з донецького "Металурга" з рахунком 4:1.

"Шахтар" і "Металург" на тижні стали ближчими одне до одного. Останній володар Кубка УЄФА, жодного разу не програвши, поступився проте шляхом до вершин Ліги Чемпіонів знаменитій "Тімішоарі" і приєднався до другої за силою команди Донбасу. На щастя, та впевнено подолала бар"єр в особі словенського "Інтерблока".

Після такого бурхливого європейського мід-віка лідери команд не отримали відпочинку: обидва наставники, усвідомлюючи важливість матчу, пішли на мінімальні зміни в складах. У "Шахтаря" не опинилося на полі Хюбшмана, Срни і Адріано.

Гості дуже хотіли вдало почати гру і почали дійсно бадьоро - непогано комбінуючи, чітко діючи у відборі. Але вже на 10-ій хвилині були вимушені глибоко зітхнути і голосно вилаятися: Жадсон виконав штрафний, і м"яч рикошетом від Чечера влетів у ворота. Ну і де ж цей фарт був, коли команда Мірчи Луческу грала в Румунії?!

"Металурги" не опустили руки. Особливо старалися Мхитарян і Кобін. Якийсь час якість пристрілки залишала бажати багато кращого, але потім удари "металургів" стали все більш точними. Особливо порадував естетів постріл Годіна, який відбила штанга.

У першому таймі підопічним Миколи Костова так і не вдалося відігратися, а на початку другої половини їх чекало розчарування. Срна виконав фірмовий навіс, з ударом Ілсіньйо справився Дишленкович, але Гладкий, який встиг на добивання, зробив рахунок 2:0. А ще через 12 хвилин той же Гладкий по суті зняв усі питання, скориставшись відмінним пасом Фернандіньйо. Олександр через декілька хвилин залишив поле, поступившись місцем Агахові.

"Металург" продовжував чинити опір і був за це винагороджений. Кінгслі опинився тет-а-тет з Пятовим і переграв голкіпера - 3:1! На більше гостей не вистачило: більш того, перед самим фінальним свистком Кучер був першим на добиванні і встановив підсумковий рахунок - 4:1.

Чемпіонат України

Прем"єр-ліга, 4-й тур

"Шахтар" - "Металург" Д - 4:1

"Шахтар": Пятов, Кобін, Кучер, Чигринський, Рац (Срна, 32), Полянський, Фернандіньйо, Ілсіньйо, Вілліан, Жадсон (Кравченко, 73), Гладкий (Агахова, 67).

"Металург" Д: Дишленкович, Сержіо, Чечер, Білозор, Воловик (Шищенко, 83), Годін, Макрідіс, Лазіч, Дімітров (Кінгслі, 63), Мхитарян, Мгуні (Танаса, 66).

Голи: Жадсон (10), Гладкий (48, 60), Кінгслі (71), Кучер (90+3).

Попереджені: Макрідіс (76), Білозор (90).

Турнір

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" здобув упевнену перемогу в донецькому дербі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути