Ексклюзиви
неділя, 08 серпня 2010 10:34

"Шахтар" забив "Севастополю" п"ять м"ячів

"Шахтар" забив "Севастополю" п"ять м"ячів

"Севастополь" не зміг протистояти донецькому "Шахтареві" на "Донбас Арені". У поєдинку п"ятого туру чемпіонату України гірники "відвантажили" своєму супернику п"ять забитих м"ячів.

Цей матч в Донецьку чекали з особливим почуттям. Вперше в поєдинку проти "Шахтаря" повинні були зіграти Маріуш Левандовскі та Ігор Дуляй, які відіграли у складі гірників не один рік.

Крім того, очікувався дебют Едуардо да Сілви, який в літнє міжсезоння змінив лондонський "Арсенал" на "Шахтар".

Луческу повернувся до улюбленої побудови з одним нападаючим, роль якого була відведена Едуардо. Забігаючи вперед можна додати, що вже по ходу матчу "Шахтар" перебудувався на гру з двома форвардами. Але сталося це лише тоді, коли доля поєдинку вже була вирішена.

Власне, до першого пропущеного м'яча дебютант Прем'єр-ліги виглядав вельми непогано. В атаку севастопольці йшли не часто, але моменти створювали. В обороні діяли грамотно, не дозволяючи суперникові підібратися до штрафного майданчика. От тільки гра під час розіграшів стандартних положень підвела.

Спочатку Фернандіньо скористався помилкою Марущака після розіграшу кутового і переправив м"яч у сітку. А незадовго до перерви Едуардо змусив помилитися Шевелюхіна. Кому віддати авторство забитого м"яча - нехай визначають ті, хто заповнює офіційний протокол.

Другий тайм перетворився на феєрію футболістів, що вийшли на заміну. Луїс Адріано відзначився вже через 40 секунд після відновлення матчу. Тейшейра записав на свій рахунок гольовий пас. А Морено поставив крапку в цій грі, забивши п"ятий м"яч.

"Шахтар" знову очолив турнірну таблицю чемпіонату України. А "Севастополь" у двох матчах проти лідерів вітчизняного футболу пропустив вісім м"ячів.

Чемпіонат України

5-й тур

"Шахтар" - "Севастополь" - 5:0 (2:0)

Голи: Фернандіньо, 26, Едуардо, 42, Луїс Адріано, 46, Дуглас Коста, 60, Морено, 73.

"Шахтар": П"ятов, Срна, Чигринський, В. Шевчук, Ракицький, Хюбшман, Фернандіньо (Тейшейра, 57), Дуглас Коста, Жадсон (Луїс Адріано, 46), Вілліан, Едуардо (Морено, 46).

"Севастополь": Марущак, Шандрук, Піскун, Шевелюхін (Нудний, 64), Дуляй, Левандовскі, Салхі (А. Шевчук, 58), Ференчак, Зборовський, Бредун, Худоб"як (Култишев, 79).

Попереджені: Жадсон, 37, Зборовський, 52.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" забив "Севастополю" п"ять м"ячів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути