пʼятниця, 30 липня 2010 02:55

Дуляй і Левандовський пішли із "Шахтаря"

Новачок футбольної прем"єр-ліги "Севастополь" зміцнився футболістами донецького "Шахтаря". Поляк Маріуш Левандовський і серб Іґор Дуляй підписали із кримським клубом трирічні контракти. У суботу вони вийдуть проти київського "Динамо".

У футболці "помаранчево-чорних" Левандовський грав дев"ять років. У 275 матчах провів 30 м"ячів. Під прапорами національної команди Польщі він вийшов на поле 63 рази і відзначився шістьма голами. Стільки за "Шахтар" забив і Дуляй, але у 193 матчах. Його "шахтарський" стаж — шість із половиною років. Як гравець національної збірної він їздив на чемпіонат світу-2006, у 48 матчах забив двічі. Обидва новобранці "Севастополя" у складі "Шахтаря" стали багаторазовими чемпіонами і володарями Кубка країни. 2005 року вибороли Суперкубок України, а 2009-го — Кубок УЄФА.

Колишні "гірники" покликані посилити оборонні редути "севастопольців". Кримська команда наразі єдина у прем"єр-лізі може похвалитися "нулем" у графі пропущених м"ячів.

— Керівництво, тренер клубу краще знають, що їм потрібно міняти в команді, — коментує перехід Левандовського та Дуляя головний тренер юнацької збірної 38-річний Олександр Головко, колишній захисник київського "Динамо" і сімферопольської "Таврії". — І хоч вони останнім часом не мали достатньої практики, все одно краще, що гратимуть разом. Головне, аби хлопці не перегоріли перед відповідальним поєдинком. З корабля на бал — це не завжди добре. Їхня нова команда зараз вирішує локальні завдання: закріпитися в елітному вищому дивізіоні. Чи допоможуть колишні "гірники" у цьому, буде видно ближче до кінця першого кола.

Зараз ви читаєте новину «Дуляй і Левандовський пішли із "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути