Ексклюзиви
четвер, 14 серпня 2008 08:40

"Шахтар" впевнено розібрався із загребським "Динамо" (ФОТО)

Забивши до перерви два голи у ворота чемпіона Хорватії загребського "Динамо", "Шахтар" впевнено довів домашню гру третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів до перемоги.

Стартова розвідка боєм, проведена "гірниками", виявилася на рідкість успішною. Вже на третій хвилині захисник гостей Мірко Хрговіч збив хорватського легіонера "Шахтаря" Даріо Срну біля правого кута свого штрафного майданчика, отримавши від арбітра заслужений "гірчичник". Постраждалий взявся виконувати "стандарт" самостійно і досяг успіху, потужно пробивши над вибудованою голкіпером стінкою - м"яч влетів у ворота в притирку зі штангою - 1:0.
Тут таки наставникові господарів Мірчі Луческу довелося вносити корективи, бо прикре пошкодження отримав лівий захисник "Шахтаря" Резван Рац. На місце румуна вийшов Микола Іщенко, який спеціалізується на грі в центрі оборони. Проте каші на фланзі він не зіпсував. Один з проходів екс-гравця львівських "Карпат" завершився точним навісом на голову Олександра Гладкого, але той не забив.

Втім, горювали через це донеччани недовго. Через півгодини після початку гри їм вдалася ще одна класна атака: Брандао пройшов по лівому флангу і прострілив вздовж лінії штрафного. Хорвати, намагаючись зіграти на виніс, віддали м"яч прямо на Жадсона. Бразилець від такого подарунка відмовлятися не став і холоднокровно вразив правий нижній кут Івана Келави - 2:0. А перед самим виходом на перерву швидку комбінацію "Шахтаря" завершував Вілліан, але, вийшовши один на один з голкіпером, пробив поряд зі штангою.

Чи не першу реальну можливість скоротити відставання в рахунку на 57-ій хвилині отримав Йосип Тадіч, але, опинившись на оперативному просторі перед воротами Андрія П"ятова, хорватський нападаючий розгубився і потужно вистрілив "в молоко". В іншому чемпіон України впевнено контролював хід поєдинку, особливо не дозволяючи суперникові розвернутися. Чергуючи пресинг з позиційною обороною, "Шахтар" на кожну вилазку гостей відповідав небезпечнішими атаками, організаторами яких найчастіше виступали активні Брандао і Гладкий.

Останній, залишившись без виклику в національну збірну України, намагався нагадати про себе. Та все ж, неабияк попрацювавши, Олександр був замінений на 72-ій хвилині на Марсело Морено. Болівієць, у свою чергу, першим же доторком міг забити третій гол, але з кута воротарського влучив прямо в кіпера гостей. Тут таки головою потужно пробив під перекладину Брандао, але Келава в стрибку перевів м"яч на кутовий. Ще одну можливість не реалізував Морено: за 10 хвилин до фінального свистка він, знаходячись в кроці від штанги, пробив вище.

Кінцівка зустрічі проходила за повної переваги підопічних Луческу, які намагалися що би то не стало довести рахунок до великого. З меж штрафного намагався порвати сітку Срна, здалека вистрілив Фернандіньо, віртуозні задумки Жадсона виводили на забійні позиції інших гравців господарів, але втретє м"яч не хотів перетинати лінію воріт. На тому суперники і розійшлися, щоб продовжити суперечку за два тижні в Загребі.

Шахтар - Динамо З 2:0

Голи: Срна, 3, Жадсон, 30

Шахтар: П"ятов, Срна, Кучер, Чигринський, Рац (Іщенко, 8), Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон, Вілліан (Дуляй, 55), Брандао, Гладкий (Морено, 71)

Динамо: Келава, Мікич, Дрпіч, Хрговіч, Бішчан (Ловрен, 39), Врдоляк, Бадель, Етто (Гела, 65), Саммір (Моралес, 69), Тадіч, Манджукіч

Попередження: Жадсон, Гладкий, - Хрговіч, Мікич, Етто

uefa.com



Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" впевнено розібрався із загребським "Динамо" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути