субота, 20 березня 2010 19:51

"Шахтар" виходить в лідери, "Металіст" трощить запорізький "Металург"

"Шахтар" виходить в лідери, "Металіст" трощить запорізький "Металург"

Сьогодні відбулися завершальні матчі 21 туру в українській Прем"єр-лізі.

У Дніпропетровську "Дніпро" впевнено переміг одеський "Чорноморець". Дніпряни повернулися на четверте місце і заодно підсобили землякам з "Кривбасу", обігравши їх конкурента в боротьбі за збереження місця в еліті.

"Дніпро" протягом усього матчу володів ініціативою і домігся заслуженої перемоги.

Вже перший свій момент господарі реалізували: подачу з кута поля використав Русол.

А на 63-й хвилині дніпропетровці подвоїли свою перевагу після диво-удару Назаренка під поперечину. Пройшло 10 хвилин, і Сергій оформив своєрідний дубль, зрізавши м"яч у власні ворота після кутового. Правда, довго сумувати йому не довелося. У зворотній атаці "Дніпро" забив третій м"яч - відзначився Селезньов, який вийшов на заміну.

"Дніпро" - "Чорноморець" - 3:1

"Дніпро": Лаштувка, Пашаєв (Кравченко, 58), Русол, Чеберячко, Денисов, Голек, Калініченко (Феррейра, 72), Назаренко, Ротань, Коноплянка, Самодін (Селезньов, 46).

"Чорноморець": Паст, Федорів (Максимюк, 34), Ващук, Шандрук, Гришко, Бондаренко, Сауседо, Лео Матос, Колесніченко (Діденко, 57), Дитина, Балашов (Міна, 72).

Голи: Русол (3), Назаренко (63), Селезньов (76) - Назаренко (74, аг).

Дещо підсолодив собі життя криворізький "Кривбас". Кріворіжці в гостях переграли "Іллічівець".

Всім відомі обставини "Кривбасу", якому, щоб врятуватися, в 10 турах потрібно набрати в 3 рази більше очок, ніж кріворіжці набрали за 20 турів.

У Маріуполі глядачі на власні очі побачили, що буває, коли одній команді щось дуже потрібно, а інший - ні. Сьогодні "Кривбас", вистрілив - 3:0 завдяки дублю Воронкова і голу Льопи. До речі, це перша перемога "Кривбасу" під керівництвом Юрія Максимова.

"Іллічівець" - "Кривбас" - 0:3

"Іллічівець": Романенко, Мельник, Самусіовас, Чучман, Яценко, Пауляускас, Микицей (Савін, 68), Ярошенко, Кашевський (Тищенко, 62), Кривошеєнко, Касьян (Габедава, 41).

"Кривбас": Каніболоцький, Кіцута, Сердюк, Лисицький, Жданов, Морозюк (Андрієнко, 79), Максимов, Кобахідзе (Бартулович, 86), Костишин (Даниловський, 74), Льопа, Воронков.

Голи: Воронков (35, 45), Льопа (75).

Донецький "Шахтар" прогнозовано переграв луганську "Зорю" у гостьовому матчі, який за іронією долі проходив на "Донбас-Арені".

"Гірники" весь матч володіли ініціативою, не дозволяючи суперникові продихнути. По суті, "Зоря" більше бігала за м"ячем, ніж грала сама.

У першому таймі Вілліан продемонстрував індивідуальну майстерність, розібравшись з кількома суперниками. А в другому Срна скористався невпевненими діями Шуста.

Таким чином "Шахтар", скориставшись осічкою "Динамо" в грі з донецьким "Металургом", вийшов на перше місце в турнірній таблиці. Але у динамівців є гра в запасі.

"Зоря" - "Шахтар" - 0:2

"Зоря": Шуст, С. Шевчук, Єзерський, Ковальов, Каменюка, Чайковський, Віценець (Скоба, 30), Полянський (Силюк, 66), Білий, Лазарович (Джихані, 81), Картушов

"Шахтар": П"ятов, Срна, Кучер, Чижов, В. Шевчук, Хюбшман, Дуляй, Коста (Жадсон, 63), Тейшейра (Ілсіньо, 54), Вілліан (Гладкий, 73), Фомін.

Голи: Вілліан, 25, Срна, 57.

У Харкові "Металіст" каменя на камені не залишив від запорізького "Металурга". Відкрив рахунок у першому таймі красивим дальнім ударом Сергій Валяєв. Ще по разу, але вже після перерви відзначилися Девіч, Едмар і Олійник.

"Металіст" - "Металург" З - 4:0

"Металіст": Горяїнов, Селін, Путівцев, Папа Гуйє, Бордіян, Валяєв (Поступаленко, 83), Едмар, Рикун (Слюсар, 68), Антонов (Девіч, 46), Олійник, Джексон.

"Металург" З: Коваль, Кривцов, Тейку, Невмивака, Полевой, Тігорєв, Степаненко, Опанасенко (Сидорчук, 75), Аржанов (Карауш, 86), Цигирлаш (Пісоцький, 66), Алозіє.

Голи: Валяєв, 23, Девіч, 59, Едмар, 61, Олійник, 79.

Нагадаємо, що відкрито було сьогоднішній ігровий день київським матчем, де "Оболонь" приймала львівські "Карпати". Гра завершилася перемогою гостей з рахунком 1-3.

За матеріалами  turnir.com.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виходить в лідери, "Металіст" трощить запорізький "Металург"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути