понеділок, 29 березня 2010 10:50

"Шахтар" лідирує в таблиці, Мілевський - в списку бомбардирів. Результати 22 туру української Прем"єр-ліги

"Шахтар" залишився на чолі таблиці, перегравши вдома "Арсенал", а динамівець Артем Мілевський очолив список найкращих снайперів Прем"єр-ліги, забивши двічі "Металісту".

Долю домашнього матчу підопічних Мірчі Луческу із "канонірами" В"ячеслава Грозного вирішили два швидкі м"ячі, які забили Жадсон і Вілліан. Надалі гірники упевнено контролювали хід гри, дозволивши "Арсеналу" лише кілька хвилин помріяти про порятунок - після 99-го голу у Прем"єр-лізі Максима Шацьких. Але коли гості пішли на штурм воріт суперника Дуглас Коста заспокоїв усіх - 3:1.

У підсумку "Шахтар" здобув свою 17-ту перемогу в чемпіонаті, залишившись його одноосібним лідером (55 очок). Між тим київське "Динамо" (53), що йде другим, після сенсаційної поразки від "Закарпаття" у середині тижня частково реабілітувалося у домашньому поєдинку з "Металістом". За рівної гри протягом тридцяти стартових хвилин чемпіону таки вдалося відкрити рахунок - подачу Маграо зі "стандарту" майстерним ударом головою замкнув Тарас Михалик.

Трохи згодом "Металіст" залишився вдесятьох через грубу гру Марко Девича, чим і скористалися господарі. Перед самою перервою Артем Мілевський замкнув простріл зліва, а в другому таймі встановив остаточний рахунок - 3:0. Відтепер з 13-ма голами капітан "Динамо" очолює бомбардирські перегони, а самі біло-сині на 9 очок випереджають харків"ян (44), що фактично вибули з боротьби за одну з двох путівок до Ліги чемпіонів УЄФА.

Сімферопольська "Таврія" та донецький "Металург" провели репетицію фінального кубкового матчу, котру завдяки точному "пострілу" Дениса Голайда виграли кримчани - 1:0. Принципова гра відбулася і у Львові, де зустрічалися ще два претенденти на "зону УЄФА". У підсумку "Карпати" виявилися сильнішими за "Дніпро", що догравав матч без вилученого Руслана Ротаня. А вирішальний гол усередині першого тайму провів Ігор Худоб"як - 1:0.

Із таким самим рахунком київська "Оболонь" завдала в Ужгороді поразки втомленому "Закарпаттю". Залишився без очок і інший аутсайдер сезону луганська "Зоря", яка на виїзді поступилася запорізькому "Металургу" - 1:3. Нарешті, із однаковим рахунком 1:1 розійшлися в Одесі "Чорноморець" та маріупольський "Іллічівець", а у Кривому Розі - головний претендент на виліт з Прем"єр-ліги "Кривбас" та полтавська "Ворскла".

Чемпіонат України. Прем"єр-ліга, 22-й тур

"Закарпаття" - "Оболонь" - 0:1

Гол: Рожок (54).

"Металург" З - "Зоря" - 3:1

Голи: Аржанов (11), Опанасенко (34, 90) - Лазарович (55).

Чорноморець - Іллічівець 1:1

Голи: Балашов, 2 - Пуканич, 38

Таврія" - "Металург" Д - 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Голайдо (68)

"Шахтар" - "Арсенал" - 3:1 (2:0)

Голи: 1:0 - Жадсон (14), 2:0 - Вілліан (25), 2:1 - Шацьких (77), 3:1 - Коста (90 +2)

"Динамо" - "Металіст" - 3:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Михалик (17), 2:0 - Мілевський (45), 3:0 - Мілевський (60)

"Кривбас" - "Ворскла" - 1:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Льопа (30, з пенальті), 1:1 - Кулаков (57)

"Карпати" - "Дніпро" - 1:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Худоб"як (25)


За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" лідирує в таблиці, Мілевський - в списку бомбардирів. Результати 22 туру української Прем"єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути